Волинський центр екстреної меддопомоги готовий на 95%

Волинський центр екстреної меддопомоги готовий на 95%
За слова заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка, обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф майже готовий до роботи.

Волинь може приєднатися до реалізації Національного проекту «Вчасна допомога». А це означає, що область має можливість отримати сучасне обладнання для центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також фінансування, - кажуть в прес-службі ОДА.

«Прокладено дві лінії оптико-волоконного зв’язку, встановлено дизель-генератор, обладнання для кондиціонування. Усі роботи виконувались за кошти обласного бюджету, вкладено близько 5 мільйонів гривень. Фактично ми готові прийняти обладнання зі столиці й сподіваємося, що це станеться ще цьогоріч. Адже наше завдання – вчасно надавати людям якісні медичні послуги, це визначено у Соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича», - підкреслив Курилюк під час наради.

Він звернув увагу й на нещодавнє придбання п’яти сучасних автівок швидкої допомоги за позабюджетні кошти.

«Загалом же у нас є 105 автомобілів, працює 41 бригада, понад 1000 людей персоналу, які пройшли необхідне навчання. Наші «швидкі» вкладаються у нормативи доїзду на виклики та, завдяки підтримці Президента України й уряду, повністю забезпечені необхідними ліками для надання невідкладної допомоги й підтримки життєдіяльності. Уся система буде скоординована й працюватиме перш за все для пацієнта», - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Довідка

Національний проект «Вчасна допомога» передбачає впровадження нової системи надання екстреної медичної допомоги, зокрема створення єдиної регіональної диспетчерської із сучасними телекомунікаційними системами зв’язку, принципово новим рівнем супроводу бригад, можливостями всебічного контролю та своєчасної допомоги медичному персоналу у складних ситуаціях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Курилюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і де ж ті автівки??? Після пафосного показу в місті їх і не видно...
Відповісти
Усі авто які презентували, насправді є потопельниками з польщі. Їх показали для журналістів, все укомплектували, бо з інших познімали швидких усе обладнання!
А ви вірте,вірте...
а грошики тю-тю,в кишеньку!
я їздив на такій швидкій. смердить тиною...фу!
Відповісти
а скільки народу помре без кваліфікованої допомоги поки влада буде доводити своє нововведення до путя ?
Відповісти
Останні новини
Волинський центр екстреної меддопомоги готовий на 95%
04 липень, 2013, 17:31