Види гаражних воріт*

Види гаражних воріт*
Безпека понад усе, тому необхідно робити все можливе, щоб її забезпечити. Стосується це не тільки власного житла, але й гаража, через який часто можна потрапити в будинок. Крім цього, хочеться, щоб гаражні ворота виглядали естетично привабливими й не виділялися на загальному стилі фасаду. З огляду на всі ці фактори, розумієш, що до вибору воріт потрібно підходити ретельно.
Гаражні ворота Астана, як і будь-якого іншого міста, можуть бути різними. Головною класифікацією є механізм відкриття дверей, за яким і ділять гаражні ворота на види:

• двостулкові;
• підйомно-поворотні;
• секційні;
• рулонні.

Розглянемо детальніше кожен з цих видів.

Двостулкові гаражні ворота

Найпримітивніший та найдешевший з усіх перерахованих вище видів, так як відкриваються вони за принципом звичайних дверей: металеве або дерев'яне ворітне полотно встановлюється на поворотні петлі. Якщо говорити про естетичні складових, то двостулкові гаражні ворота можуть виготовлятися з різного матеріалу й мати дизайн, на який тільки вистачить фантазії.

Перед установкою необхідно враховувати, що для їх відкривання потрібно багато вільного простору.

Підйомно-поворотні гаражні ворота

Такі ворота виготовляються з цільної панелі. У цьому випадку механізм роботи таки, що ворітне полотно або піднімається вгору, паралельно стелі, або ж убік, паралельно стінам. Вони мають спеціальні пружини, які дозволяє пересувати панель назад і вгору.
Для їх роботи необхідно мінімум вільного простору, а вага у них значно менша, ніж у попереднього варіанту. Мінусом таких воріт може стати тільки той момент, коли підйомний механізм виходить з ладу. Тоді у вас не буде можливості потрапити всередину гаража.

Секційні гаражні ворота

Так само, як і підйомно-поворотні ворота, цей вид може працювати, як вертикально, так і горизонтально. Ворітне полотно не суцільне, але секції (від 3 до 6) з'єднуються між собою. Працюють вони так, що в місцях стиків секцій ворота згинаються і "заїжджають" на стелю або стіну приміщення гаража. Вільний простір для нього потрібний тільки в тій ділянці на стіні або стелі, куди ворота будуть стягуватися.

Секційні ворота мають тепло- та гідроізоляційні властивості, а також їх можна виготовити найрізноманітніших розмірів.

Рулонні гаражні ворота

Виготовляється такий вид гаражних воріт з алюмінієвих або сталевих пластин, які з'єднуються між собою. Ці сполуки додають гнучкості загальному ворітному полотну. Працюють вони за принципом віконних ролетів: під час підйому в вертикальну площину полотно намотується на октогональний вал, який ховається в спеціальну коробку. У відкритому вигляді їх зовсім не видно, а вільного простору для них і зовсім не потрібно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.