Гривні можна буде обміняти за кордоном

Гривні можна буде обміняти за кордоном
В аеропортах Західної Європи в обмінниках розпочинають обмінювати та продавати гривні – українська валюта стала популярна завдяки попиту серед футбольних уболівальників Євро-2012.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков, - інформує ТСН.

За його словами, були також спрощені всі процедури, з усіма прикордонними пунктами на державному кордоні налагоджений зв'язок. Також нещодавно була досягнута домовленість про те, щоб гості ЧЄ перетинали державний кордон України-Польщі лише раз на боці Польщі, за спрощеною процедурою.

«Враховано навіть те, що в основних аеропортах західного світу в обмінниках буде продаватися гривня, щоб уникнути ситуації, коли в аеропорт "Бориспіль" прилітає 10-15 тисяч іноземних гостей і вони одночасно намагаються купити місцеву валюту», - зазначив Колесніков.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2011 року в Нацбанку України заявили, що Європа зацікавлена в розширенні міжнародного обігу гривні.

«До нас регулярно звертаються. Люди хочуть брати нашу гривню напередодні Євро-2012, вивозити, щоб торгувати у своїх країнах», - запевнив директор Департаменту з управління валютними резервами і здійсненням операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.