Особливості використання ресор в сучасних автомобілях*

Особливості використання ресор в сучасних автомобілях*
В більшості легкових автомобілів плавність руху забезпечують амортизатори. Однак деякі види позашляховиків, які розраховані на їзду по бездоріжжю та мають значну вантажопідйомність потребують більша надійної підвіски. В такому випадку використовується ресора, вона використовується замість пружин та забезпечує більшу стійкість машини при їзді по бездоріжжю. Однак вона має здатність зношуватись, тому в один момент приходить час замінити її на нову. Якщо ви шукаєте якісну деталь, великий вибір ресор різних виробників є на сайті www.ressori.com.ua.

Що таке ресора

Ресора – це частина підвіски автомобіля, яка відповідає за рівномірний розподіл навантаження на всі колеса транспортного засобу. Також цей елемент пом’якшує удари та коливання під час руху по нерівній поверхні.

Одним із значних мінусів ресори є поганий вплив на керованість автомобіля під час руху на великій швидкості. Саме тому уже з кінця ХХ століття ці деталі замінили в легкових автомобілях на амортизатори. Пружини роблять рух більш плавним, проте не можуть гарантувати безпеку при перевезенні вантажів.

Використання ресор в сучасних автомобілях

Для більшості водіїв з великим досвідом роботи ресора в автомобілі асоціюється з старими авто радянського виробництва. Однак, незважаючи на те, що цей елемент багато хто вважає застарілим, він активно використовується на сьогоднішній день.

Ресора – незмінна частина підвіски спорткарів, масивних позашляховиків, автомобілів, які здатні витримувати великі навантаження. В залежності від того, в якому транспорті вони використовуються, ресори можуть бути:

• поперечні - мають просту конструкцію, з заміною можна справитись самостійно, однак роблять хід авто жорстким;
• повздовжні – монтуються на кожне колесо, забезпечують плавність ходу;
• еліптичні – забезпечують м’який хід авто, проте мають недоліки, серед який висока вартість та вплив на якість управління;
• напівеліптичні – варіант, який часто використовується в сучасних позашляховиках.

Установлювати ресори на сучасний легковий автомобіль немає сенсу, адже вони зроблять його більш жорстким та вибагливим в управлінні. Проте ця деталь є ідеальним рішенням для багатьох моделей вантажівок, спортивних авто та позашляховиків. Оскільки вона відповідає за рівномірний розподіл навантаження між несучими частинами, то повинна бути високоякісна та надійна. Найкраще купувати оригінальні ресори безпосередньо у виробника або в магазинах, які працюють напряму з виробником без посередників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ресори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості використання ресор в сучасних автомобілях*
20 червень, 2020, 16:05