«Каліфорнійський» грип повернувся в Україну

«Каліфорнійський» грип повернувся в Україну
Через два роки до України повернулися вже відомі тутешнім пацієнтам три штами грипу, серед яких небезпечний «каліфорнійський» АH1N1.

Про це УНН повідомив Андрій Александрін, завідувач Центром грипу та ГРВІ МОЗ України.

Штами знову циркулюють нинішньої зими, однак, як зазначають медики, багато жителів країни вже мають до них імунітет.

«Зараз ми маємо справу зі старими знайомими: АH1N1 – «каліфорнійським» грипом, AH3N2 - грипом «Берт» і штамом «В» - грипом «Брісбен». Ці штами циркулювали в Україні три роки тому, за цей час багато хто набув до них імунітет, багато хто зробив щеплення. Тому в нинішньому році ми не очікуємо значного збільшення кількості захворювань на грип та ГРВІ. Ситуація досі не перевищувала і не перевищить епідеміологічний поріг», - прокоментував ситуацію Александрін.

Фахівець наголосив, що в державних поліклініках кожен може вакцинуватися від грипу. Адже щеплення - це головний профілактичний засіб від недуги.

До слова, за інформацією Центру грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ України, на п'ятому тижні 2012-го на грип і ГРВІ захворіло 182 361 осіб. Із них госпіталізовано 5 781 осіб (3,2% від загальної кількості хворих), серед госпіталізованих 73,7% становлять діти.

Показник захворюваності становить 39,8 випадку на 10 тисяч населення, що на 9,5% більше, ніж за попередній тиждень.

Серед дітей зареєстровано 115 166 випадків захворювань на грип та ГРВІ (63,2% від кількості всіх хворих), інтенсивний показник становить 142,5 на 10 тис. дитячого населення України, це на 6,95% більше, ніж за попередній тиждень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.