Незрячі вимагають, аби «луцьким Бродвеєм» перестали їздити авто

Незрячі вимагають, аби «луцьким Бродвеєм» перестали їздити авто
У Луцьку незрячим людям перешкоджають пересуватися і не прибрані від снігу вулиці, і не посипані піском тротуари, а також вибоїни, відкриті люки, клумби, стовпи, рекламні щити, не рівно викладена плитка та припарковані машини на тротуарах.

Такими є результати опитування серед незрячих жителів Луцька, проведеного в межах проекту "Зробимо Луцьк доступним", - пише Волинський портал людей з інвалідністю.

В опитуванні взяли участь 29 осіб інвалідів зору першої та другої групи.

Серед найбільших перешкод для пересування незрячих, 23 особи назвали не прибрані взимку вулиці і не посипані піском тротуари; вибоїни, відкриті люки, клумби, стовпи, рекламні щити, не рівно викладену плитку, припарковані машини на тротуарах, неогороджені ремонтні та дорожні роботи, непідстрижений живопліт та не підрізані гілки дерев; погане освітлення у вечірній час; бездомні тварини; металеві штирі для заборони руху транспорту; низько розташовані дорожні знаки.

Крім того, вказувались й ті перешкоди, які характерні для орієнтування незрячих: відсутність маркування у контрастний колір та рельєфне покриття бордюрів біля переходів; відсутність орієнтирів та направляючих на тротуарах у місцях де компактно проживають або працюють незрячі.

14 осіб зазначили проблеми на транспортній інфраструктурі: недостатня кількість звукових світлофорів; не оголошується номер маршруту та зупинки; недотримання водіями та пішоходами правил дорожнього руху.

Щодо додаткових рекомендацій, респонденти із вадами зору вказали, що треба заборонити рух автотранспорту вулицею ім. Лесі Українки; облаштувати перехід до Нового ринку в районі Луцького підшипникового заводу; обладнати звуковим світлофором перехід від зупинки «Нова лінія» до інфекційної лікарні по вул. Шевченка; Встановити звукові світлофори на перехресті вул. Відродження, вул. Чернишевського та вул. Рівненська; Краще освітлення та асфальтування біля дошкільного навчального закладу №21 (вул. Марко Вовчок); Біля школи №8 встановити на проїжджій частині лежачі поліцейські. Облаштувати перехід на перехресті – вул. Відродження, пр. Соборності, вул. Єршова, вул. Гордіюк.

Довідка

Проект «зробимо Луцьк доступним» виконується ВОО ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження», Виконавчого комітету Луцької міської ради через ВОГО «Фонд місцевого розвитку» в межах проекту «Підтримка громадських ініціатив з подолання кризи в м. Луцьку»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: незрячі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці чорти ставлять свої авто де попало. Кілька днів тому ішов біля соло ціпи, що навпроти юр.корпусу ВНУ, так поставили на тротуарі, що із жодного боку не було можливості обійти. Було бажання кинути цеглину, та ж мораль не дозволяє...
Відповісти
Та бляха ті машини буржуйські вобще обнагліли.
Відповісти
а що таке "соло ціпа"?
Відповісти
Останні новини
Незрячі вимагають, аби «луцьким Бродвеєм» перестали їздити авто
07 лютий, 2012, 17:15