Як збільшити прибуток за допомогою IoT-платформи для бізнесу?*

Як збільшити прибуток за допомогою IoT-платформи для бізнесу?*
Ви можете уявити успішний бізнес без використання сучасних технологій? Насправді, реалізувати таку ідею цілком можливо, але для чого? Саме новітні, прогресивні рішення у галузі технологій дозволяють нам розширювати межі власної справи, цим самим збільшуючи прибуток в рази. Про які технології йде мова? Сучасна IoT платформа для бізнесу дозволяє на відстані керувати SIM-картами в підключених до Інтернету фізичних пристроях за допомогою єдиної онлайн-платформи. Які переваги користування таким сервісом? Одна з головних – заощадження фінансів та інших ресурсів, включаючи людські.

Що являє собою IoT-платформа?

Перш за все, варто відзначити, що сам термін «IoT» (Internet of Things) розшифровується як «Інтернет речей» і був сформульований ще у 1999 році. Про які речі йде мова? Насправді, так називають унікально ідентифіковані об’єкти або фізичні пристрої, які можуть взаємодіяти між собою через IP-підключення, без фізичного втручання людини. Об’єднання цих пристроїв між собою з метою обміну даними, прийняття рішень чи управління об’єктом якраз і створює єдину IoT-платформу, що дедалі активніше використовується у сфері бізнесу.

Які можливості відкриває IoT-платформа для бізнесу?

Як доводить практика, завдяки IoT-платформі вдається отримувати доступ до більшої кількості даних про власні продукти, товари, внутрішні системи та раціональність їх роботи. Приміром, в логістиці за допомогою такого рішення можна встановлювати місцезнаходження автомобіля, керувати маршрутом, контролювати пальне та вагу. У свою чергу, в сільському господарстві IoT-платформа може використовуватися для оптимізації зважування врожаю, скоту, а також контролю пожежної та охоронної безпеки транспорту.

Як здійснюється контроль над SIM-картами IoT-платформи?
Впоратися з цим завданням зможе навіть новачок в цій сфері. Як? Керування SIM-картами здійснюється через особистий кабінет. Те ж саме стосується і контролю витрат на зв’язок. Що робити, якщо пристрій, наприклад, не виходить на зв'язок? В таких випадках можна перезавантажити SIM-карту дистанційно. Наскільки безпечно користуватися такими SIM-картами? Кожна SIM-карта прив’язується до окремого пристрою та надійно захищена від шахрайства і спаму. До того ж, ви можете самостійно активувати та деактивувати свої карти.

В яких сферах нашої діяльності можна використовувати IoT-платформу для бізнесу?

Насправді, логістика та сільське господарство – не єдині сфери, де використання SIM-карт для бізнесу дасть позитивний результат. До цього переліку зможуть увійти такі напрямки, як:

• торгівля;
• банківська сфера;
• енергетика;
• охоронні системи та безпека;
• тваринництво, і не тільки.

Однак, і це ще не все! За прогнозами експертів в майбутньому інтернет-речі, або ж фізичні пристрої стануть невід’ємною частиною не лише бізнесу, а й соціальних та інформаційних процесів. Ну а IoT-платформа буде тим місцем, де ці пристрої зможуть взаємодіяти між собою, без потреби втручання людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.