На Замковій площі у Луцьку могли «вліпити» білборд. ФОТО

На Замковій площі у Луцьку могли «вліпити» білборд. ФОТО
На території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» могли встановити великий рекламний щит.

У понеділок, 8 липня, на Замковій площі біля ресторану «Корона Вітовта» привезли опору і два великі щити для білборда (до слова, на одному із щитів - великоднє вітання губернатора Бориса Клімчука).

Опору тут же пофарбували в синій колір. Судячи з усього, працівники рекламної фірми мали намір встановлювати білборд.

Проте у вівторок, 9 липня, директор комунального підприємства «Луцькреклама» Олександр Ковальський заявив, що білборд на біля Луцького замку не встановлюватимуть.

«Ми в курсі про цю ситуацію. Оперативно зреагували. Ніхто нічого там не встановлюватиме і забере привезені конструкції», – повідомив він.

Ковальський повідомив: він не знає, як називається фірма, яка вирішила розмістити там білборд, але такий крок - безвідповідальний.

«По-перше, у них не було ніяких дозволів. По-друге, це суперечить Концепції розміщення та розвитку зовнішньої реклами в місті Луцьку», – пояснив директор КП «Луцькреклама».

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк теж підтвердив, що дозволів на розміщення білборда в самому центрі історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» мерія не видавала.

«Якщо ж хтось і встановить там білборд, то буде змушений демонтувати за власний кошт», – зазначив він.

Врешті виявилося, що встановлення білборду на Замковій площі - всього лиш непорозуміння.

Як пояснили у фірмі «Волиньсигнал», якій належить цей білборд, сталася технічна помилка. Працівники відвезли конструкцію не за тією адресою. Встановлювати ж білборд біля замку ніхто не планував, запевнили у «Волиньсигналі».



Довідка

Згідно із Концепцією зовнішньої реклами у місті Луцьку, затвердженою Луцькою міською радою у 2011 році, зовнішня реклама на території заповідника «Старий Луцьк» (у Концепції він чомусь названий «Старим містом») повинна «враховувати історичну та художню цінність ансамблів та окремих споруд. Також, згідно з Концепцією, на території заповідника дозволене розміщення наземних носіїв зовнішньої реклами тільки малогабаритних розмірів (конструкції типу «лайтпостер») на вулицях Ковельській, Данила Галицького майдан Братський міст. Зрештою про заборону встановлювати великі рекламні конструкції під стінами Луцького замку у Концепції не йдеться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Замковій площі у Луцьку могли «вліпити» білборд. ФОТО
09 липень, 2013, 14:42