У Волинському онкодиспансері будують бункер

У Волинському онкодиспансері будують бункер
У Волинському обласному онкологічному диспансері будують бетонний бункер під майбутній лінійний прискорювач, який для області закупив благодійний фонд Рината Ахметова «Розвиток України».

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук 8 липня відвідав заклад, ознайомившись з ходом робіт, – повідомили у прес-службі ОДА.

Головний лікар закладу Орест Андрусенко, розповідаючи про об’єкт, зазначив, що він вводиться в експлуатацію в рамках державно-приватного партнерства між фондом та обласними державною адміністрацією та радою.

Сторони уклали договір про співробітництво, що передбачає встановлення лінійного прискорювача та відтворюючої системи. За словами медика, це дасть можливість лікувати хворих на сучасному рівні, як у провідних країнах світу.

Орест Андрусенко також повідомив, що першу частину запланованого проекту вже вдалося зреалізувати.

«В онкодиспансері встановили комп’ютерний томограф для планування опромінення на лінійному прискорювачі. Цей двадцятизрізовий апарат може працювати автономно як в діагностичному плані, так і для проектування рівня і напряму фотонного опромінення, що забезпечує мінімальну дію променів на здорові клітини та підводить їх основний пучок до пухлини. Таким чином, ми можемо зберегти життєво важливі органи, не опромінюючи їх. Це – сучасний метод лікування, який використовують в світі», - зазначив лікар.

Споруджують бункер будівельники ТзОВ «Житлобуд-2». Їхній директор Леонід Стефанович каже, що за свою професійну кар’єру споруджує лише другий об’єкт такої технологічної складності.

«Технічно – це маленький ядерний бункер. Товщина бетонних стін тут сягає 1,5 м з однієї сторони та 2,4 м з іншої. Усього буде залито 1100 метрів кубічних бетону. На сьогодні будівельники вже використали більшу половину. Треба ще зробити перекриття і займатись оздоблювальними роботами», - розповів він.

Усі будівельні роботи на об’єкті закінчать 1 серпня, після чого почнуть монтувати обладнання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мабуть бункер будують
Відповісти
А Ви як здогадалися?
Відповісти
Останні новини
У Волинському онкодиспансері будують бункер
09 липень, 2013, 15:50