Від Януковича вимагають полюбити велосипедистів

Від Януковича вимагають полюбити велосипедистів
Більше 2 тисяч велосипедистів підписали петицію до президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова з проханням забезпечити безпеку велосипедного руху в містах.

Відповідний документ у вівторок передали в адміністрацію президента організатори збору підписів, пише Українська правда з посиланням на Українські новини.

На питання, чому саме президенту адресована ця петиція, один з організаторів зазначив, що в умовах бездіяльності парламенту тільки Янукович може якось вплинути на ситуацію з безпекою велосипедного руху.

"Я думаю, що президент повинен ще більше полюбити громадян... і забезпечити безпеку руху для всіх велосипедистів", - сказав він.

Основними вимогами, висунутими в петиції, є введення обмеження швидкості руху автотранспорту в містах до 50 км/год, а також скасування допустимого перевищення граничної швидкості на 20 км/год (активісти пропонують не штрафувати за перевищення швидкості тільки на 10%).

Крім того, організатори закликають не вводити спеціальну світловідбиваючу уніформу для велосипедистів, оскільки, на їх думку, це обмежує їхні права.

Також активісти відзначили, що минулого року подавали вже подібну петицію президенту, в якій вимагали будівництва більшої кількості велодоріжок у містах.

Зараз же активісти відзначили, що будівництво велодоріжок не вирішило проблеми з безпекою велосипедного руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: велосипед
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Канешна, а я как пешеход прошу президента запретить ездить велосипедистам по тротуарам. Носятся по центру как придурки, выскакивают из-за спины, ходить невозможно.
Відповісти
Останні новини
Від Януковича вимагають полюбити велосипедистів
09 липень, 2013, 17:18