Звукоізоляція міжкімнатних дверей: що варто знати?*

Звукоізоляція міжкімнатних дверей: що варто знати?*
Звук часто є проблемою в будинку. Якщо стіни та вікна надійно блокують вуличний шум, всередині приміщень звуки все ще лишаються. Музика, гучна розмова по телефону, телевізор, працююча побутова техніка, домашні тварини можуть стати причиною постійного дискомфорту. Аби уникнути цього, варто правильно вибирати міжкімнатні двері та враховувати рівень їхньої звукоізоляції.

Рейтинг STC для дверей

Для визначення звукоізолюючих властивостей дверей використовують шкалу STC. Варто врахувати, що пустотілі конструкції є найбільш «шумними». Їх варто використовувати в тихих місцях. Вони є не найкращим вибором для відгородження домашньої майстерні чи студії звукозапису. Однак магазин дверей у Києві підготував для вас найрізноманітніші варіанти для будь-яких потреб.

Шкала STC для деяких типів дверей:

• 20-25: більшість міжкімнатних пустотілих конструкцій. Всередині вони мають картонні «соти», які виконують функцію ребер жорсткості, але майже не блокують звукові коливання.
• 30: суцільне полотно, серцевина з ДСП.
• 55-60: полотно з масиву деревини. Має кращу звукоізоляцію, ніж стіни з двома шарами гіпсокартону товщиною 1 см, та з 5-сантиметровим проміжком між ними, заповненим шумопоглинаючим матеріалом.

Отже, полотно з масиву є «найтихішим» варіантом, але при цьому й найдорожчим. Тож важливо враховувати, в яких умовах використовуються двері. Наприклад, у звичайній квартирі, де проживає двоє дорослих людей, цілком можна обійтися пустотілою конструкцією. Кімнату підлітка, який полюбляє слухати гучну музику чи грати в комп’ютерні ігри, не завадить відгородити від інших приміщень полотном з масиву деревини.

Заміна дверей

Врахуйте, що двері масиву є значно важчими в порівнянні з пустотілими конструкціями. Щоб одвірки витримали додаткове навантаження, може знадобитися додаткове укріплення анкерами, які заглиблюють у стіну. Легкі пустотілі конструкції часто тримаються лише на монтажній піні, й цього цілком достатньо.

Для підбору дверей, які будуть максимально точно відповідати вашим потребам та естетичним вподобанням, найкраще проконсультуватися зі спеціалістом. Зверніться до спеціалізованого магазину, де вам нададуть кваліфіковану допомогу.

Для підвищення рівня шумоізоляції також важливо не залишати проміжків між одвірками, полотном та стіною. Усі отвори у стінах повинні бути закриті монтажною піною, цементним розчином, штукатуркою. Якщо є проміжки між полотном та одвірками, використовуйте гумові ущільнювачі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: двері
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.