Користь базиліку*

Користь базиліку*
Базилік — пряна зелень, яку дуже полюбляють в Європі, на Кавказі та в Азії. Ця приправа досить корисна, чим і заслужила популярність. Тому часто цю зелень вирощують вдома, для чого потрібно придбати насіння базиліку та посадити в ґрунт. В компанії «Дім і Сад» завжди можливо придбати якісний товар.

Корисні властивості базиліку

Листя та корені рослини містять ефірні масла, через які базилік має властивий йому специфічний аромат.

Цю приправу можна використовувати як самостійну закуску, так і доповнення до салатів та супів. Найкраще вона поєднується з м’ясом. Окрім цього можливо додавати базилік і при консервуванні та в різноманітні соуси.

Таке широке застосування цієї приправи свідчить про гарні смакові якості та великий вміст вітамінів. А, С, В2, РР – це не повний перелік всіх корисних складових рослини. Базилік відомий своєю антибактеріальною дією та тонізуючим ефектом.

З додаванням базиліку в їжу потрібно бути обережним людям з надмірною вагою, тому що він добряче збуджує апетит.

А бажаючим заспокоїти розшатані нерви можна заварити базилікового чаю.

Недарма базилік вважають своєрідною домашньою аптечкою. Він має дуже багато корисних властивостей:

• натуральний антибіотик. Базилік має противірусну та протимікробну властивість;
• протизапалювальна дія. Відвар з базиліку можна застосовувати при ополіскуваннях порожнини роту, стоматиті, ангіні та інших захворюваннях;
• настій з базиліку відомий протиінфекційною дією. Його застосовують при захворюваннях дихальної системи.

Чим шідливий базилік

На жаль, рослина має не лише корисні властивості. Базилік містить сполуки ртуті, які при великій кількості можуть нашкодити здоров’ю людини. Особливо обережними з вживанням цієї рослини потрібно бути вагітним жінкам та людям з захворюванням сердечно-судинної системи.
Дітлахам молодше семи років не рекомендується вживати базилік. Тому що він може стати причиною отруєння через подразнюючу дію на шлунок.

Як бачите, користі значно більше, ніж шкоди. Але потрібно у всьому знати міру. При правильному вживанні можливо наситити організм корисним мікроелементами, не зашкодив своєму здоров’ю. Чоловіки дуже полюбляють їсти м'ясо з базиліком. Приготувавши своєму коханому подібну вечерю можна заохотити його на виконання своїх побажань.

Найкращими корисними властивостями володіє базилік, який виростили на власному огороді. Для цього потрібно придбати якісне насіння, що можна зробити на сайті https://domicad.com.ua/ua/catalog/bazilik

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: базилік
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.