РПЦ звільнила главу Білоруської православної церкви

РПЦ звільнила главу Білоруської православної церкви
Синод Російської православної церкви звільнив з посади екзарха Білоруської церкви митрополита Мінського і Заславського Павла.

Уперше Білоруську православну церкву очолив митрополит-білорус Веніамін, - про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на Нашу Ніву.

За словами глави Синодального відділу із взаємовідносин Російської православної церкви з суспільством і ЗМІ Володимира Легойди, Священний синод прийняв прохання патріаршого екзарха всієї Білорусі митрополита Мінського і Заславського Павла про звільнення з посади патріаршого екзарха всієї Білорусі та висловив йому подяку за труди.

Новим патріаршим екзархом всієї Білорусі, митрополитом Мінським і Заславським призначений єпископ Борисовський і Мар'їногорський Веніамін зі збереженням за ним тимчасового управління Борисовською єпархією.

Таким чином, вперше Білоруську православну церкву очолив митрополит-білорус.

Раніше глава Білоруського екзархату Російської православної церкви митрополит Павло вибачився за передчасні привітання чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка з перемогою на виборах.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ять загиблих під час протестів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давай самостійну церкву а не філіал кгб
Відповісти