Лікування варикозної хвороби в інституті Амосова за допомогою біологічного клею*

Лікування варикозної хвороби в інституті Амосова за допомогою біологічного клею*
Київський національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова проводить лікування варикозного захворювання вен сучасними малоінвазивними методами. Одним з них є склеротерапія, що проводиться з використанням спеціального розчину – склерозанту, який викликає склеювання стінок судини, що в підсумку призводить до розсмоктування сполучної тканини, в яку перетворюється склеєна вена. Застосування цього методу дозволяє направити кровотік здоровими судинами та швидко усунути зовнішні ознаки венозної недостатності.

Основні переваги методу склерозування вен біоклеєм

Хронічна венозна недостатність (ХВН) – досить поширене патологічне явище, обумовлене порушенням відтоку венозної крові від кінцівок до серця. Причиною виникнення ХВН можуть бути вроджені патології, тромбоз глибоких вен, вагітність та варикозна хвороба. На ранніх стадіях ХВН й варикоз можна лікувати консервативними методами, але якщо вони не допомагають – не обійтися без оперативного втручання та звернення до ангіохірурга. На щастя, сьогодні існують малоінвазивні методи лікування – такі, як склеротерапія, або ендовенозна лазерна абляція (ЕВЛА), що успішно застосовуються в інституті ім. Амосова.

Склеротерапія – це найбільш ефективний та безпечний метод лікування варикозу, який швидко усуває всі симптоми захворювання, позбавляє від фізичного й естетичного дискомфорту, та приносить хворому значне полегшення. Він застосовується при ретикулярному варикозі або в якості додаткового методу лікування магістральних вен, у комплексі з іншими способами малоінвазивного втручання. До переваг склерозування вен можна віднести:

- амбулаторне проведення процедури – тож, не вимагає перебування пацієнта в стаціонарі;
- атравматичність, відсутність рубців та шрамів, оскільки склеротерапія – малоінвазивна процедура, вона не передбачає розрізів на поверхні шкіри, а тільки ін'єкції з введенням склерозанта в вену, що виключає ризик виникнення кровотечі й інфікування пацієнта;
- безболісність – для введення біологічного клею в вену використовуються ультратонкі голки (до 0,3 мм в діаметрі);
- можливість проведення кількох ін'єкцій за один сеанс, чого буває достатньо для позбавлення від судинних зірочок;
- швидкий результат та недовгий реабілітаційний період – пацієнт може повернутися до звичного для нього ритму життя та повсякденних справ одразу після закінчення процедури. Лише протягом перших двох тижнів йому заборонено відвідувати баню, приймати гарячі ванни, засмагати на пляжі або в солярії.

За умов правильного виконання склерозування вен досвідченим флебологом й дотриманні пацієнтом режиму носіння компресійної білизни, призначеного лікарем, ризик тимчасових побічних ефектів зведено до мінімуму, а більшість можливих наслідків швидко проходять самостійно протягом відновного періоду (джерело).

Які види склеротерапії застосовуються в інституті імені Амосова


У відділі судинної хірургії київського інституту ім. М. М. Амосова застосовуються наступні види склерозування вен:

- мікросклеротерапія, або компресійна склеротерапія – класична процедура, що являє собою поєднання впливу на судини склерозанта та компресії. Вона застосовується при лікуванні ретикулярного варикозу та судинних зірочок, в тому числі після хірургічного видалення вен - (флебектомії) або лазерної облітерації великих вен (ЕВЛА);
- мікропінна (Foam-form) склеротерапія, яка передбачає введення в проблемну ділянку вени не рідкого розчину, як при класичному методі, а дрібнодисперсної піни. Використання пінного склерозанту забезпечує його кращий контакт зі стінками судини, дозволяє знизити вміст діючої речовини та пролонгувати дію препарату;
- ЕХО-склеротерапія – процедура, яка передбачає проведення будь-якого виду склеротерапії під контролем апарату ультразвукового дослідження (УЗД), що забезпечує більш влучне введення склерозанту.

Лікар-флеболог обирає той чи інший вид склеротерапії, кількість необхідних процедур або інший спосіб лікування на основі обстеження пацієнта, в залежності від особливостей ураження та кількості уражених вен.

При проведенні склерозування вен важлива кваліфікація лікаря та наявність у нього досвіду в проведенні подібних маніпуляцій. В інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова склеротерапію, як і інші малоінвазивні та хірургічні операції з лікування варикозного захворювання, проводить судинний хірург, лікар-флеболог з багаторічним досвідом діагностики та лікування судинних патологій, в тому числі за кордоном – Барабой Костянтин Вікторович.

Довідка про компанію

Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова – одна з найбільших та найвідоміших медичних установ України. Перша хірургічна операція з лікування вад серця була проведена в інституті ще в 1955 році, коли вперше в Києві відкрилася спеціалізована клініка хірургії серця на базі міської лікарні №24. Її засновником був відомий вчений-медик, торакальний кардіохірург, професор (з 1969 року – академік) Микола Михайлович Амосов. Сьогодні тут щодня проводиться близько 20 операцій на серці.

Контактна інформація
Україна, Київ, вул. Амосова, 6,
тел.: +380 44 333 84 08, +380 44 275 43 00,
e-mail: [email protected],
офіційний сайт: https://amosovinstitute.org.ua



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лікування варикозної хвороби в інституті Амосова за допомогою біологічного клею*
28 липень, 2020, 17:51