«Стає сумно, коли думаєш, що буде восени», - завідувач «коронавірусного» відділення у Боголюбах

«Стає сумно, коли думаєш, що буде восени», - завідувач «коронавірусного» відділення у Боголюбах
Завідувач одного з інфекційних відділень на базі Волинської обласної клінічної лікарні у Боголюбах Олег Яковенко написав пост «для тих, хто має сумніви» із порівнянням роботи його підрозділу у 2019-му та 2020-му роках.

Пост із невеличким порівняльним аналізом лікар опублікував на свої сторінці у фейсбуці.

Олег Яковенко зазначив, що за його власним спостереженням і досвідом, коронавірусна інфекція у 80% має легкий перебіг, в 20% - важкий.

У 2019-му році до Волинської обласної клінічної лікарні за весь рік поступили 215 хворих з пневмоніями, 2 з них померли.

«Лише у моєму відділенні пульмонології за минулий рік було проліковано 992 хворих з респіраторною патологією, в тому числі 195 хворих з пневмоніями різної складності, при тому, що не було такої великої кількості кисевозалежних хворих. Летальність у відділенні пульмонології від респіраторної патології склала лише 8 чоловік (показник 0,81)», - пише медик.

Для порівняння Олег Яковенко нагадує, що цьогоріч лише з кінця квітня по 31 серпня у Волинську обласну клінічну лікарню поступило 470 хворих з COVID-19. 52 хворих померли.

«Летальність склала 11% від всіх поступивши. Лише у моє відділення за даний звітній період поступило 288 хворих з пневмонією COVID-19 (61% від всіх поступивших), де переважна більшість це важкі та кисневозалежні хворі. Аналізуючи показник приросту пневмоній COVID-19 у моєму відділення в літній період: червень + 69, липень + 77, серпень + 110, стає сумно коли починаєш думати, що буде восени», - пише завідувач відділення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате на фотографіях першого дзвоника, які опублікувала дорога редакція , майже ніхто не був в масці , хоча Луцьк у помаранчевій карантинній зоні , і массові заходи мали би проводятись з обмеженням одна людина на 20 квадратних метри. Мало б було соромно , і звільнено директора школи.
Відповісти
Доки відсутні ліки і ефективна вакцина,єдиним порятунком життя є банальна людська свідомість. Одягнути маску, не лінуватись частіше вимити руки, завжди мати при собі антисептик, менше цілувати хрести і руки попів,не відвідувати місця скупчень людей, уникати зайвих контактів. Цього НЕ-МА-Є!!! В маршрутках молоді люди сидять без масок, голосно розмовляють по телефону, розбризкуючи слину на присутніх. На зауваження довго "виховують" людей літнього віку. Вони виживуть,але дома у них є тато,мама, дідусі і бабусі. За легковажність і безпечність своїх чад вони можуть заплатити власним життям.
Відповісти
Свідомість наших людей показує і доводить, що то бидло! Про себе не думають, так ще і інших наражають! :(
Відповісти
Цілувати попів не тра.
Відповісти
Шановні,чи знаєте Ви, що поки будуть показники та виявлені хворі, то лікарі які займаються їхнім лікуванням отримуюють зовсім інші зарплати, таких зарплат у них не було, тож вірус буде знами завжди! Це так,для загального розвитку.
Відповісти
Останні новини
«Стає сумно, коли думаєш, що буде восени», - завідувач «коронавірусного» відділення у Боголюбах
03 вересень, 2020, 00:04