Райрада на Волині засудила ухвалу Сенату Польщі щодо Волинської трагедії

Райрада на Волині засудила ухвалу Сенату Польщі щодо Волинської трагедії
Володимир-Волинська районна рада прийняла заяву, в якій засудила шовіністичну постанову Сенату Польської Республіки щодо Волинської трагедії.

Відповідну заяву депутати ухвалили 11 липня, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Після того як голова районної «Свободи» Ганна Фурман зачитала текст заяви щодо ухвали Сенату Польської Республіки з приводу 70-річчя Волинських подій, до колег-депутатів звернувся свободівець Павло Карпюк.

«Ми повинні прийняти цю заяву з багатьох причин. Перша це та, що саме на території Володимир-Волинського району є самовільно встановлені поляками хрести з табличками, на яких зазначено завищену в рази кількість нібито загиблих від рук українців поляків. Скажу єдине: спробуйте хто-небудь поїхати до Польщі та встановити там подібний хрест. Думаю, це закінчилося б дуже швидко і людину, яка його встановлювала депортували б з Польщі. Наші сусіди поляки шанують самі себе і почуваються господарями на власній землі. Більше того, зараз польський сейм планує прийняти ухвалу про визнання Волинської трагедії геноцидом поляків. Жодна влада, якою б вона не була, не повинна погоджуватися з тим аби наших дідів та прадідів визнали бандитами та різунами. Ми, свободівці, виступаємо за примирення, але на закиди польської сторони маємо реагувати гідно. Нас не повинні спершу називати злочинцями, а потім закликати до примирення», - заявив він і запропонував провести поіменне голосування з даного питання.

Але частина провладних депутатів пропозицію про поіменне голосування не підтримала. Намагався розсварити депутатів та нав’язати їм свою думку і закликав не підтримувати заяву й голова Володимир-Волинської РДА Валентин Скуба. Втім, не отримавши підтримки у депутатів, посадовець покинув сесійну залу.

З внесенням невеликих коректив свободівську заяву щодо постанови Сенату Польської Республіки з приводу 70-річчя Волинських подій було підтримано.

Як відомо, польський Сенат визнав Волинську трагедію етнічною чисткою з проявами геноциду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
10 квітня 1943 року, поляки на чолі з німцями великими силами оточили село Княже, що знаходиться на межі Волині й Львівщини (нині в межах Сокальського району). Більшість його жителів, котрих вдалося впіймати, незалежно від віку й статі, розстріляли або спалили живцем. В одному з тогочасних повстанських документів йдеться: «Між іншим, заслугою польської провокації є злочинний погром німцями кількох українських сіл на Горохівщині (Волинь). А саме, 10 квітня цього року дуже рано до села Княже приїхало около 200 німецьких і польських поліцистів і, послугуючись готовими списками, почали мордувати цілі родини, грабувати й палити. Вбито і живцем спалено около 425 українців. Згоріло кругло 60 господарств. В той спосіб знищили ще 5 сел, між іншим Квасів, Охлопів і ін. Коли виявилось, що списки жертв виготовили для німців місцеві зорганізовані поляки, українські партизани Української Повстанчої Армії почали у відповідь по всій Волині самооборонну акцію перед терором німців і поляків»
Відповісти
ВИ НИКТО и ВАШЕ имя НИКАК.....



ГАРАНТ ПРАВ - КОНСЬКЕ ЯРМО на ШИЇ НАШЕГО РОДА….
ПРЕЗИДЕНТ П/Р, рецидивіст ЯНУКОВИЧ та його КОМУНО-НАЦІСТКИЙ УРЯД є ГОЛОВНИМИ ВОРОГАМИ НАШОГО ВЕЛИКО КНЯЖОГО РОДУ та НАРОДУ УКРАЇНИ. Він ГАНЬБУЕ МЕНЕ, наш шановний РІД , мого прадіда Рюріковича, Гедиминаса, його ГЕРБ, та УКРАЇНУ в цілому.
ТАКОЖ НЕ ДАЮТЬ ЗАРОБЛЯТИ ПРАЦЮВАТИ, та ГОДУВАТИ ДІТЕЙ.
У нього НЕ МАЄ ГІДНОСТІ.
ВІН та ЙОГО КОМУНО-НАЦІСТКА ПРИСЛУГА ВЕДЕ СЕБЕ ГІРШЕ : ЗАГАРБНИКІВ – ОКУПАНТІВ.
ТИМОШЕНКО - як колишній КЕРІВНИК КМУ, ЯЦЕНЮК - як колишній КЕРІВНИК ВРУ та їм ПОДОБНІ КЕРІВНИКИ НЕЛЮСТРОВАНИХ КРИМІНАЛЬНИХ ПАРТІЙ є ДЕРЬМОКРАТИ та змовники в ФАЛЬСІФІКУВАННІ СУДОВИХ СПРАВ , БЛОКУВАННІ НАЛЕЖНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ на ЗАХИСТ МЕНЕ ТА МОЄЇ РОДИНИ в УКРАЇНІ, також в уже ВІДКРИТИХ ДЕЖПОЛІТКАТУВАНЬ. м.Харків 61039 вул.Крапивницького 14
15.12.2012р. В.Князь Любарт-Сангушко Е.О.

Що потрібно робити …..

Щоб покращити життя в Україні всього народу, для цього потрібно змінити існуючий в Україні-Росії політичний лад (РЕЖИМ).
Без істотних політичних змін режиму РЕАЛЬНИХ змін на краще , НИКОЛИ – НИКОЛИ НЕ БУДЕ.
А при керування моїх предків Україною вона була демократичною страною та була у складі - ЕВРОПИ......
РЕЖИМ ЯНУКОВИЧА і КОМУНО-ФАШИСТІВ ТРЕБА УБИРАТИ БУДЬ ЯКИМ ШЛЯХОМ.
Мы просим всех посетителей, высказаться в комментариях по этому материалу, а также распространять эту статью (и последующую) на всех доступных Вам ресурсах и форумах, чтобы донести правду о Государственном, милицейском и судейском беспределе в Украине.
Відповісти
Останні новини
Райрада на Волині засудила ухвалу Сенату Польщі щодо Волинської трагедії
12 липень, 2013, 08:11