Обласна влада хоче виділити квартири дітям-сиротам

Обласна влада хоче виділити квартири дітям-сиротам
У Луцьку для дітей-сиріт обласна влада хоче виділити кілька квартир - наразі в області приблизно двісті таких дітей не мають житла.

Про це 8 лютого під час обласної відеоселекторної наради з питань організації роботи із захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування розповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Курилюк зауважив, що гострою є проблема відсутності житла для дітей-сиріт. Він зазначив, що в області приблизно 200 сиріт не мають житла. В минулому році при формуванні бюджету на 2012 рік райони мали закласти видатки для вирішення житлового питання, бо багато дітей-сиріт скоро стануть повнолітніми.

Також заступник губернатора сказав, що обласна влада має певні ініціативи щодо виділення помешкання для цієї категорії населення.

«Остання ініціатива – виділення житла для дітей сиріт. Того житла, яке виділяється для обласної ради. Це наша ініціатива. Ми написали проект рішення. Ми запланували кілька квартир в місті Луцьку і пропонуємо віддати дітям-сиротам», - розповів Курилюк та додав, що це питання депутати розглядатимуть на сесії.

Довідка

У Волинській області проживає 1910 дітей сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування. З них 1266 перебувають під опікою громадян, 239 – проживають в дитбудинках сімейного типу та прийомних сім’ях, решта – мешкають в інтернатних закладах.

На Волині функціонують 19 дитячих будинків сімейного типу, а 61 прийомна сім’я виховує дітей-сиріт. До слова, цьогоріч у Камінь-Каширському районі з’явилося дві нові прийомні сім’ї.

За інформацією начальника обласної служби у справах дітей Алли Онищук п’ята частина дітей-сиріт на Волині – це діти, в яких померли батьки, а решта – соціальні сироти.

В минулому році громадяни України на Волині всиновили 38 дітей, іноземні громадяни – 8 дітей. Також у 2011 році створено чотири дитячі будинки сімейного типу і сім прийомних сімей.

За інформацією заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка, допомога на дітей, що перебувають під опікою та піклуванням до шести років – 1,8 тисячі гривень на місяць, від 6 до 18 років – 2,2 тисячі гривень. Допомога при усиновлені дитини становить 27,6 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сім’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кілька квартир? А кілька це скільки? 5? 6? На двісті сиріт?
Відповісти
і кому ці квартири?
Відповісти
Останні новини
Обласна влада хоче виділити квартири дітям-сиротам
08 лютий, 2012, 12:06