Микола Маргес: «Заможні громади долають зневіру людей»

Микола Маргес: «Заможні громади долають зневіру людей»
Самарівську об’єднану територіальну громаду створили у 2017 році, до її складу сьогодні належать 19 населених пунктів Самарівської, Самари-Оріхівської, Межиситівської, Залухівської сільських рад.

Голова громади, Маргес Микола Володимирович, на цій посаді з травня 2017, але й два роки доти був сільським головою, тож проблематика села для нього – історія не нова. Втім, створення громад додало своїх труднощів, як-от відсутність кадрів для реалізації проектів, недосконале законодавство та й елементарно – брак досвіду роботи в нових умовах.

«Головний здобуток за цей час, на мою думку, – це і є, власне, створення об’єднаної територіальної громади, – каже Микола Володимирович. – У результаті, ми провели багато ремонтних робіт в закладах освіти: всі котельні перевели на тверде паливо, істотно зміцнили матеріально-технічну базу закладів освіти та культури. За рахунок коштів інфраструктурної субвенції здійснили освітлення центральних вулиць найбільших сіл, провели роботи з перекриття комунальних об’єктів».

Микола Володимирович певен, що рушійна сила в країні – не за політиками і чиновниками, а за сильними заможними громадами.

«Вони долають зневіру людей, бо починають дійсно піклуватися про них: надають якісні та доступні послуги, будують дороги та інфраструктуру, турбуються про безпеку людей, не чекаючи, поки це зробить хтось «згори». В об’єднаних громадах є на це і повноваження, і кошти. Тому там зростає довіра до влади, люди стають активними, патріотичними», – роздумує голова громади і ділиться найближчими планами. – Ми й далі працюємо над зміцненням матеріально-технічної бази комунальних закладів та продовжуємо роботу над освітленням населених пунктів, а саме сіл Щитинська Воля, Залухів, Заприп’ять, Почапи, Хабарище, Занивське. Одним з болючих питань є дороги: плануємо, за можливості, відремонтувати якомога більше комунальних доріг в кожному селі. Розробляється генеральний план забудови села Самари: розширюються межі села та визначаються перспективні ділянки для забудови».

Довідково:

У 2020 році вже завершили:

– капітальний ремонт покриття вулиці Молодіжної в Самарах, загальною кошторисною вартістю –1497,768 тис грн.;

– капітальний ремонт комп'ютерного класу НВК «ЗОШ I-III ступеня - дитячий садок с. Самари-Оріхові Ратнівського району, загальною кошторисною вартістю 53, 355 тис. грн.;

Станом на сьогодні тривають такі роботи:

– капітальний ремонт приміщення майстерні НВК ЗОШ I-III ст. села Межисить Ратнівського району, кошторисною вартістю – 52, 965 тис. грн;

– капітальний ремонт приміщення НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня - дитячий садок села Язавні Ратнівського району, влаштування системи пожежної сигналізації, оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією людей», загальною кошторисною вартістю – 242, 126 тис. грн.

Розпочали:

– капітальний ремонт покрівлі навчального корпусу опорного закладу загальної середньої освіти «Самарівський ліцей імені Петра Штика Самарівської сільскої ради Ратнівського району».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.