Луцьк просить подарувати філармонії рояль за 5 мільйонів гривень

Луцьк просить подарувати філармонії рояль за 5 мільйонів гривень
Луцьк просить подарувати Волинській обласній філармонії новий рояль за кошти із держбюджету.

Про це йшлося у четвер, 10 вересня, під час наради в ОДА за участі заступниці Міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк.

В. о. мера Луцька Григорій Пустовіт закликав міністерство звернути увагу на визначальні дати для держави, зокрема 600-річчя з'їзду європейських монархів у Луцьку, які не «розкручують» на рівні держави, і попросив фінансово підтримувати потреби культури.

«Є проблема – у нас немає класного роялю. Приїжджають у Луцьк класні виконавці, піаністи, а роялю немає. Чудовий рояль Steinway, якщо не помиляюсь, коштує 5 мільйонів гривень. Чому такий подарунок не зробити для нашої філармонії, для міста, для всієї громади, для кожного лучанина, волинянина? Це повинен бути не лише рух від місцевого самоврядування, а хочеться, щоб держава не забувала, міністерство не забувало і робили такі подарунки», - зазначив Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А *опа не трісне від такого роялю?
Відповісти
Жебрацька "пісня" про рояль для Луцька вже тягнеться мінімум 5 років.
Відповісти
Ви іншого способу вирішити проблему не маєте. Проводите серію благодійних концертів. Для цього запрошуєте всіх, на кого ходять лучани - від симфонічної музики - до мурки. Особливо запрошуєте місцевий, залежний від міської влади бізнес. Ось вам і гроші. І не лише на рояль і на інші класні інструменти. Коли ви вже опануєте азами місцевого самоврядування та фінансування.
Відповісти
Рояль в кущах, треба вміти знайти, але які керівники, такі і рішення. Є проблема - роялю не маємо, як жити? А ви світлофор по реальній ціні 150 тис ставте, а не за 800 тис, то й на рояль лишиться.
Відповісти
Треба було частину плати за "Істота року 2020" забрати в міський бюджет з поміткою "На роял".
Відповісти