Російська армія проведе навчання у сусідній із Волинню області Білорусі

Російська армія проведе навчання у сусідній із Волинню області Білорусі
У Білорусі відбудуться спільні тактичні навчання білоруських і російських військових "Слов'янське братство".

З 14 по 25 вересня навчання триватимть на полігоні "Брестський" в Білорусії, - повідомляє Інтерфакс, посилаючись на департамент інформації і масових комунікацій Міноборони РФ.

У міністерстві відзначили, що рішення про проведення навчань було прийнято ще в жовтні минулого року відповідно до плану міжнародної діяльності на 2020 рік. Їх організовують щорічно з 2015 року.

Там уточнили, що всього в навчаннях буде задіяно близько 300 російських військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. В ході маневрів десантники двох країн відпрацюють взаємодію і злагодженість при виконанні тактичних завдань. Російські військові будуть доставлені на місце проведення маневрів залізничним транспортом.

Навчання "Слов'янська братство" відбуваються щороку на територіях країн-учасниць. У 2019 маневри проходили в Сербії, в цьому році вони пройдуть в Білорусії.

Раніше, за повідомленнями сербських ЗМІ, міністр оборони країни Олександр Вулін повідомив, що Сербія в найближчі півроку не буде брати участь в міжнародних військових навчаннях, в тому числі по лінії ОДКБ.

Як повідомив начальник прес-служби Міноборони Білорусії Ігор Гремешкевіч, в міністерстві не отримували від сербської сторони інформації про відмову від участі в навчаннях. У прес-службі ОДКБ "Інтерфаксу" заявили, що також не отримували таких повідомлень від Сербії.

Навчання пройдуть на тлі політичної кризи в Білорусії. В країні майже місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко.

Як відомо, Брестьська область Білорусі межує із Шацьким, Ратнівським та Любешівським районами Волинської обалсті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кусайте лікті!
Відповісти
Ще б гахнули по Луцьку декілька ракет щоб протрезвіли щасливі поліщуки від своїх совкових свят
Відповісти
придурок чи паморок
Відповісти
Останні новини
Російська армія проведе навчання у сусідній із Волинню області Білорусі
13 вересень, 2020, 15:14