Як конструктор впливає на психологічний та розумовий розвиток дитини*

Як конструктор впливає на психологічний та розумовий розвиток дитини*
Якщо ви маєте дитину, то точно не з чуток знаєте, наскільки її виховання є складною справою та потребує величезної відповідальності. Те, наскільки легко їй буде в дорослому житті, залежить саме від того, що в неї буде вкладено в дитинстві. З участю батьків вона отримує більшість знань, розвиває психологічні навики. Вчиться бути стриманою, спокійною, наполегливою, цілеспрямованою. Набуває впевненості в собі, яка в подальшому допомагає долати різні життєві труднощі та переносити удари долі. А в її голові формуються правильні (або неправильні) моральні цінності.

Виховання дитини — це дуже важка праця. В ньому важливе абсолютно все, в тому числі і те, які мультики ми їй показуємо, які книжки читаємо та які іграшки купуємо. На основі цього у неї формується суб’єктивне світосприйняття, яке може бути і правильним, і неправильним. Також від цього залежить те, наскільки швидко дитина буде розвиватися.

Чи допоможе Лего в розвитку?

Конструктори цього типу дуже якісні та популярні. Серед них є ігри для дітей з різних вікових категорій: і для найменших (від 1 року) — Лего Дупло, і для дорослих (16+) — наприклад, Star Wars, Creator та ін. Звичайно ж, в залежності від вікової категорії змінюється і складність конструктора.

Що стосується впливу на розвиток, то тут немає ніяких сумнівів, що він дуже значний. В ході довготривалих досліджень та спостережень вченими було доведено, що діти, які складають конструктори, розвиваються набагато швидше за інших. Вони показали навіть кращі результати, ніж їхні однолітки, які займалися малюванням та ліпленням із пластиліну. А ефективність цих занять доведена вже давно.

Причина цього полягає в тому, що, складаючи конструктор, дитина в будь-якому випадку доб’ється хорошого результату. Як би вона не зібрала деталі, в неї завжди вийде щось симпатичне та цікаве. Створити ж красивий малюнок або фігурку з пластиліну набагато важче. Саме тому складання конструктора сприяє формуванню впевненості в собі та розвитку якостей лідера з наймолодшого віку.
Тому, можна зробити висновок, що саме питання “Чи допоможе Лего в розвитку?”, некоректне.

Вплив складання конструктора

В ході наукових досліджень доведено, що конструктор Лего впливає на:

1. Володіння своїм тілом. Розвиток моторики рук, покращення координації рухів.
2. Покращення розмовних навиків. Дитина вивчає нові слова (назви деталей і конструкцій), вчиться їх правильно вимовляти та формулювати речення. Звичайно ж, в цьому беруть участь і батьки.
3. Розвиток логічного мислення, оскільки дитина вчиться об’єднувати між собою правильні деталі, щоб отримати бажану конструкцію.
4. Розвиток фантазії, покращення зорової пам'яті.
5. Тренування психологічних якостей, важливих для досягнення позитивного результату (посидючість, терпеливість, цілеспрямованість та ін.).

Особливість LEGO полягає в тому, що в нього просто немає негативних сторін. В будь-якому випадку він впливає лише позитивно.
Також тут є величезний плюс і для батьків. Доки дитя грається конструктором, вони можуть зайнятися своїми справами або трохи відпочити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.