Де встановити настінний конвектор?*

Де встановити настінний конвектор?*
Сучасні настінні конвектори є набагато потужнішими з традиційними радіаторами. Це означає, що ви можете встановити їх не лише під вікном, і в кімнаті все одно буде тепло. Але все ж не можна вибирати місце для розміщення конвектору наосліп. Від того, наскільки правильно це зроблено, залежатиме ефективність його роботи. А отже – витрати на опалення та рівень комфорту в приміщенні. Це посилання приведе вас до професіоналів, які не лише допоможуть підібрати опалювальні прилади, а й візьмуть на себе усі турботи по їх встановленню. Врешті решт все зводиться до двох варіантів – під вікном чи в якомусь іншому місці.

Традиційне розташування під вікном

Оскільки холодне повітря потрапляє в помешкання через вікно, розміщення нагрівального приладу безпосередньо під ним дозволяє не пропускати холод в глибину кімнати. Повітря одразу нагрівається, створюється бар’єр для запобігання втратам тепла.
Саме тому традиційні радіатори тепла завжди стоять під вікнами. Ще один плюс такого варіанту – можливість оптимально використати стіну під вікном. Зазвичай ця ділянка стіни надто мала, щоб знайти їй якесь інше корисне застосування. Це особливо актуально в компактних кімнатах, де необхідно максимально раціонально використовувати кожен сантиметр.

Інші варіанти

Раніше, коли в усіх будинках було одинарне засклення, розміщення радіаторів під вікнами справді було цілком зрозумілим. Однак сьогодні вікна мають подвійне чи потрійне засклення, а проміжки між рамою та вікном надійно закриті. Гумові ущільнювачі також зменшують втрати тепла. Стіни сучасних будинків мають набагато кращий рівень термоізоляції, ніж раніше.

Усе це значно розширює можливості з вибору місця встановлення конвектору. Фактично його можна закріпити на будь-якій стіні. Головне, аби опалювальний пристрій не був заблокований меблями, шторами чи іншими об’єктами. Особливо важливо враховувати правила техніки безпеки.

Сучасні конвектори набагато компактніші в порівнянні з класичними радіаторами. Це дозволяє їх використовувати в місцях, які раніше не були доступними для опалювальних приладів. Не потрібно підводити труби водопостачання – для роботи повітряних конвекторів використовується лише електроенергія.

Отже, якщо ви маєте кімнату з якісною теплоізоляцією, конвектор ефективно працюватиме в будь-якому місці, а не лише під вікном. Якщо ж будинок старий, а вікна не замінені на металопластикові, варто розглянути й традиційний варіант розміщення опалювальних приладів. У будь-якому разі, вам необхідно проконсультуватися зі спеціалістом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.