У Луцьку будуватимуть храм. ФОТО

У Луцьку будуватимуть храм. ФОТО
У Луцьку заклали перший камінь в основу майбутнього Свято-Благовіщенського храму, який зведуть в сквері на вулиці Конякіна.

Урочиста церемонія відбулася 14 липня, - повідомили у прес-службі УПЦ МП.

Чин освячення місця під будівництво храму очолив архімандрит Аліпій Сапіга. Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Володимир Літвенчук та клірики Луцького благочиння.

«У вас радісні обличчя, ці посмішки на них. Бажаю, щоб Господь сподобив якнайшвидше звести цей храм, і ви могли тут причащатись Тіла і Крові Христової, єднаючись в Єдине Тіло Христове, в Його Смерті і Воскресінні. І хочу вам сказати ці радісні слова, які несуть радість у кожну християнську душу «Христос Воскресе!», – сказав, звертаючись до присутніх і настоятеля, архімандрит Аліпій Сапіга.

«Дорогий отець Аліпій, дорогі отці, брати і сестри. Ми будували «паперовий» храм, оформляючи документи з 2001 року. І ось сьогодні наша мрія здійснилась, розпочалась історія храму, який буде стояти в цьому парку. Наш дорогий владика, через хворобу, не може бути сьогодні із нами, але він переказав своє благословення по-телефону. Він теж переживав за те, щоб тут був храм. Навіть ходив на сесії Луцької міської ради. Щиро вам усім дякую, спаси вас Господи!», – сказав настоятель протоієрей Володимир Літвенчук.

Отець Володимир також подякував заступнику начальника управління архітектури і містобудування Луцької міської ради Ярославу Матвіїву: «він всі ці роки фахово відстоював думку, що храм тут має бути, і сьогодні він теж молиться із нами».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки їх вже е і скільки їх ще потрібно ....
Відповісти
чірік з коханим на другому фото)
Відповісти
Сплетница ты, Ирка))))))
Відповісти
Та хоч ще 100 церков зведи в Луцьку, духовності і віри людям не додасться.
Модна течія бути "віруючим" - посвятити пасочку і посповідатись, ну ще сходити на хрестини.
Ритуали і шоу - показуха під прикриттям духовності
Відповісти
...ну да, краще б бар чи гендилик якийсь збудували, в нас же їх так моло, ото б там набирались духовності, а от Храм, подумаєш... і пасочку вже можна було б і не святити, а відразу до генделика святкувати як дехто робить!Правда? Подумайте,про що ви говорите!Та це ж добре що є на світі люди, заради яких Бог нас грішних терпить, може хтось піде в цей храм і помолиться за тебе "Наівна людино" і ти навіть не зрозумієш за які такі заслуги ти здоровий і щасливий ходиш по цій землі!!!!!
Відповісти
плюсану
Відповісти
Звісно майже всі люди ходять на Паску святити і на Вербну неділю сповідатися. Бо тоді найбільше людей і ще приходять у черзі "побороися" за водою. ЗВісно прикро.
Відповісти
Краще би вклали гроші у добудову Храму Всіх Святих землі Волинскьої. То буде найбільший храм на Волині і окрасою нашого міста.
Відповісти
краще б для дітей спорт майданчик облаштували ато в парку ще одну "колокольню"
Відповісти
Волинська єпархія УПЦ щороку виділяє більше 500 тис. грн на потреби дитячих будинків, проводячі благодійні фестивалі. А що ви зробили хоча б для того ж дитячого майданчика??
Відповісти
Гнати треба їх з паркової зони, в нас і так мало зелені в місті.
Відповісти
Ви в тому парку хоч раз гуляли?? Це притон і смітник. Однією з умов попудоби храму у цій зоні є саме облагородження парку і доведення його до ладу!
Відповісти
Найдоцільніше було б вкласти гроші у сам парк. Добре його прибрати, привести до ладу. А не зрубувати дерева і ставити посеред парку, де на на вихідних люди гуляють, збираються на шашлики, церкву. Принаймні просто змінити локацію.
Відповісти
Бізнес рібята, це все бізнес. Кругом будуть хмарочоси, а в нас церкви. Всі хочуть увірвати шматок спасіння кинувши грошенят у скриню.
Відповісти
немає в людей міри, і толку немає...
Відповісти
А як ви думаєте ці гроші що їм надала держава,що ви їх вкладаєте в парк? Не хвилюйтесь і парк буде і храм нікому не заважатиме, а якщо мислете так примітивно і меркантильно, то не беріться коментувати. Легше всього когось осудити за щось, а самим тільки команди роздавати перед компом. В нас ще багато занедбаних парків,та чомусь ніхто не спішить їх облаштовувати майданчиками і нічого для цього не робить! Вам вже під самим носом будують Храм для того щоб ходили та молилися, а то кажуть що ходять тільки на Пасху... А що заважає ходити що Неділі та свята? Подумайте самі над тим що пишете...
Відповісти
Позор меру Луцка,который разрешил строительство "кошары" для ПОПов (праха отечечества предавши).Позор тем кто не знает истории Киевской Руси и церкви.Позор тем кто не любит свой народ.
Відповісти
Шановні противники даної події! Вас ніхто не змушуватиме у цей храм ходити, а більшість з вас навіть не знає, де той сквер знаходиться і що там відбувалось до початку будівництва. Тому залиште свої їдкі коментарі при собі, або хоча б аргументуйте те, що пишете!
Відповісти
Підпишусь під кожним коментарем
Відповісти
Храму бути. Слава Богу!
Відповісти
Вам шо мало церков?
Відповісти
Яке ваше діло, якщо по хорошому??? Вас вони зачіпають????
Відповісти
Якщо ви недалекий, тоді я вам розповім, за яким принципом проводиться будівництво храмів у містах.
Кожне місто має свої райони(мікрорайони) і для того, щоб людині з одного району не було потреби добиратись в храм в іншому районі, храми будуються в кожному районі. Я б подивився, як би ви співали, якби біля вас не було б продуктового магазину і вам доводилось би їздити маршруткою 15-20 хвилин, щоб купити булку хліба.
Кожна людина має право на вільне віросповідування, а якщо у вас такої потреби немає, то вам ніхто і не нав"язує. Я б ще зрозумів ваше обурення, якби храм будувався у вашому дворі, а так - це просто непотрібна і безглузда розмова. Шануйтесь.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку будуватимуть храм. ФОТО
15 липень, 2013, 10:50