Навколо Ковеля масово обкрадають дачі

Навколо Ковеля масово обкрадають дачі
Садоводи міста залізничників б’ють на сполох через масові крадіжки з їхніх заміських дач – люди змушені чергувати ночами, щоб уберегти майно та вирощену городину.

Про це інформує ПроКовель.

У садівничому масиві «Білий налив», де мають земельні ділянки 1 600 ковельчан, протягом двох останніх років безслідно зникло аж 70 водозабірних колонок.

Голова садівничого об’єднання Марія Осіпова каже, що вже й не розраховує отримати їх назад. Міліція відповідну заяву зареєструвала, але результату немає. Жінку тепер більше хвилює, де ж купити ці водозабірні колонки.

«Не так давно їх виробляла Ковельська виховна колонія і садоводи могли за помірну ціну там придбати. Але наразі виробництво саме цього товару призупинене», - скаржаться дачники.

Щоб якось допомогти собі, дачники гуртуються у рейдові бригади та прочісують масив. Під час таких перевірок городникам вдалося затримати «на гарячому» не одного грабіжника.

«Самосуд люди не здійснювали, а викликали працівників міліції, - пригадує Марія Осіпова. - Правоохоронні органи минулої восени й самі виїжджали у «Білий масив» і все там прочісували. В результаті було затримано кілька злодіїв».

Голова масиву переконана, що крадіїв варто шукати серед людей циганської національності, які великими сім’ями оселилися в селах Волошки та Колодяжне Ковельського району. Часто-густо вони «кочують» повз «Білий налив». До речі, саме ці населенні пункти знаходяться найближче до території масиву.

У садівничому масиві «Дружба» знайшли постійну приписку на 400 городників менше, ніж у «Білому наливі», але цей фактор ніяким чином не відображається на кількість здійснених там крадіжок.

Голова масиву Олексій Кось ще не встиг оговтатись від минулорічного зухвалого пограбування, як у двері зі скаргами стукають вже нові «жертви» грабіжників. Торік на території СМ «Дружба» було відкопано та поцуплено три метри водопроводу.

«На місце виїжджала міліція, складали акти, щось фотографували, але повернути вкрадене так і не змогли», - бідкається чоловік.

З настанням весни садоводи змушені будуть власним коштом відновлювати водогін, адже без нього буде сутужно господарювати, - поникло додав Олексій Кирилович.

Іще одним зухвальством він називав минулорічне пограбування однієї з пенсіонерок-садоводів, яка вересневого дня не знайшла у себе на городі жодної картоплини та капусти.

«Нахаби не гребують нічим, підбирають усе що погано лежить, чи ще росте на городі, загрібають консервацію тощо. Особливим попитом у них користуються вироби з кольорового металу. А, якщо не вдається крадіям нічим поживитись, розгнівані на куций «улов» вони ламають та трощать усе, що трапляється на шляху - найчастіше страждають від побитих вікон у будиночках», - розповіли люди.

Така картина ідентична для всіх садівничих масивів, яких навкруги Ковеля знаходиться аж сім. Коли приходить зима, там господарюють злодії і порятунку від цієї напасті немає. Це переважно пенсіонери, для яких вирощена власноруч городина – засіб вдало перезимувати, вже й не надіються на допомогу зі сторони.

Садоводи зневірилися. Однак таки сподіваються, що із крадіжками вдасться покінчити новому начальнику Ковельського міськрайвідділу УМВС Івану Коростенському.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Навколо Ковеля масово обкрадають дачі
08 лютий, 2012, 15:51