Пам'ятки Одеси*

Пам'ятки Одеси*
Одесу недарма називають "перлиною України", адже саме це місто є однією з візитівок нашої країни. Як і українці, так і іноземці бажають відвідати це місто, спробувати всі його смаколики, побачити пам'ятки й відірватися на кращих вечірках. Виконати весь цей список за один день просто неможливо, тому сюди потрібно їхати, як мінімум, на тиждень. А щоб відчувати себе комфортно, набратися сил перед новим днем, потрібно добре відпочити, тобто зняти хороший готель в Одесі. Цей фактор є одним із запорук правильного настрою на нові звершення.

Одеса багата своїми пам'ятками. Багато з них знайомі людям далеко за межами України. Але якщо ви перший раз потрапили сюди й губитеся в питанні, куди ж піти в першу чергу, розповімо про місця, які потрібно відвідати в Одесі в обов'язковому порядку.

Оперний театр

Правильна назва звучить так: Одеський Національний Академічний театр опери та балету. Перше, чому так популярне це місце – архітектура. Театр увібрав в себе риси таких стилів як еклектика, бароко, ренесанс і рококо. Люди, що цінують історичну частину міста та вникають у неї, будуть в захваті від такого спорудження, перша будівля якого була побудована ще в 1810 році. Воно пройшло багато падінь і злетів, але все одно протягом вже більше 200-от років радує око та вражає свідомість своєю величчю.

Дерибасівська вулиця


Багато хто говорить, що побувавши в Одесі та не побувавши на Дерибасівській, ви витратили час даремно. Це стара вулиця, викладена бруківкою, по обидва боки якої ви зможете знайти безліч затишних закладів, брендових магазинів, цікавих розваг, скверів та фонтанів. Атмосферу нічної Дерибасівської, яка світиться від великої кількості вогнів, не можна переплутати з іншим місцем, адже той затишок і тепло навіть в найхолоднішу пору року залишається в серці назавжди.

Потьомкінські сходи

Саме Потьомкінські сходи з'єднують центр міста та морвокзал. Туристи відвідують це місце заради фотографій, адже за вами буде відкриватися неймовірний краєвид на Одеський Морський Вокзал і припливаючі до нього лайнери. Побудував Потьомкінські сходи ще в 1825 році князь Михайло Воронцов в подарунок своїй прекрасній дружині Єлизаветі. До сьогоднішнього часу спорудження зберегло свій первозданний вигляд, що говорить про високу якість споруди.
Зараз це місце оповите безліччю таємниць і легенд, які люблять розповідати один одному місцеві жителі. Одні кажуть, що під якоюсь зі сходинок свій скарб заховав знаменитий одеський нальотчик Мішка-Япончик, а інші стверджують, що десь під сходами знаходиться вихід з таємного підземного ходу з Воронцовського палацу

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Одеса
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.