Вибираємо кухонні двері: на що потрібно звернути увагу?*

Вибираємо кухонні двері: на що потрібно звернути увагу?*
Сучасні міжкімнатні двері фактично є універсальними – їх можна використовувати в різних приміщеннях. Але для кухонних дверей все ж потрібно враховувати певні особливості експлуатації, які мають важливе значення для вибору.

Миття

Кухня – це те місце, де на поверхню дверей може потрапили жир, краплі рідкої їжі, напої тощо. Особливо це актуально для кімнат, де холодильник, стіл, плита чи мийка знаходяться безпосередньо біля дверей. Саме тому їхня поверхня повинна бути покрита матеріалами, які легко миються. Якщо потрібно буде протерти дерево вологою ганчіркою чи мильною водою, з цим не повинно виникнути проблем.



Запахи

Ще одна особливість кухні – запахи. Їх багато навіть при звичайному приготуванні їжі, а якщо на плиті щось підгорить – тим більше. Якщо в кухні немає достатньо потужної витяжки, для захисту інших кімнат від запахів лишається лише щільно зачиняти двері та відкривати для провітрювання вікно. До речі, взимку з провітрюванням можуть виникнути проблеми.

Саме тому двері для кухні повинні бути щільними, без прогалин між полотном та коробкою. За необхідності скористайтеся гумовою стрічкою-ущільнювачем, аби усунути такі проміжки. Це дозволить залишити запахи на кухні.



Волога

Коли ви готуєте їжу, випаровується доволі багато води. Інколи уся кухня стає наче сауна. Особливо це помітно під час приготування домашніх консервацій чи супів. Осідаючи на поверхнях, пара конденсується та зволожує їх. Дерев’яні конструкції через намокання можуть деформуватися. Тому вони повинні бути захищені від води плівкою, лаком, фарбою чи іншим покриттям. Для міжкімнатних дверей, які розділяють, наприклад, спальню та коридор, це менш важливо. Але в туалеті, ванній кімнаті та кухні захист вологи є одним з ключових факторів вибору дверей.

Освітлення

В багатьох будинках квартири сплановані таким чином, що природне освітлення потрапляє в коридор з вікна на кухні. В такому випадку через зачинені двері коридор буде темним – потрібно користуватися електричним освітленням. Рішенням може бути придбання дверей зі скляними вставками. Для конфіденційності можна підібрати модель з матовим склом, яке пропускає світло, але не дає побачити, що відбувається за ним.

Як і при виборі дверей для інших кімнат, звертайте увагу на їхню загальну якість: матеріал виготовлення, фурнітуру, зручність відкривання. В спеціалізованому магазині ви можете отримати консультацію спеціаліста, який допоможе підібрати конструкцію для певних умов експлуатації.

Джерело: https://assist.kiev.ua/



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.