Таблиця калорійності – електронний помічник на щодень*

Таблиця калорійності – електронний помічник на щодень*
Зайві кілограми – це словосполучення звучить для тих людей, які хочуть схуднути, як вирок. І вони роблять усе, щоб схуднути: шукають короткі шляхи до швидких результатів, навантажують себе надмірними фізичними вправами і справді починають стрімко втрачати вагу. Але досягнувши своєї мети, заспокоюються і!!! – набирають ще більше ненависних зайвих кіло. Парадокс?! – ні! Звичайна ситуація при використанні модних дієт, які зумовлюють швидке схуднення. Помилка в тому, що процес схуднення − доволі складне завдання для організму і тижневе голодування на воді з лимоном його не вирішить, потрібна довготривала щоденна послідовна праця над собою і поради надійних помічників. Одного із них ви знайдете, зайшовши на сайт "Таблиця калорійності". Він допоможе визначити кількість калорій у продуктах, правильно поєднувати у своєму раціоні жири, білки, вуглеводи.

Калорії – що це

Саме слово «калорії» походить від латинського calor - тепло. І, як пишеться у шкільному підручнику з фізики, - це та кількість теплоти, що необхідна для нагрівання 1 г води на 1 С ̊. Калорійність їжі − кількість енергії, яку отримує організм при повному її засвоєнні. Щоб визначити повну енергетичну цінність їжі, її спалюють в спеціальному апараті - калориметрі і вимірюють кількість тепла, що виділяється. Використовуючи особистого електронного помічника, можна розрахувати добову норму споживання калорій. Це допоможе створити їх дефіцит і схуднути.

Що ще потрібно враховувати під час схуднення

Потрібно також розуміти, що кількість калорій, отриманих з їжею, не прямо пропорційна кількості енергії, отриманої організмом, тобто, на засвоєння різної їжі витрачається різна кількість калорій. Напевно ви помічали, що одні люди можуть їсти все підряд в будь-яких кількостях і не страждати ожирінням, а інші можуть з'їсти одну шоколадку і додають новий кілограм. Є багато факторів, які впливають і на саму калорійність їжі, і на витрату цих калорій, а саме:

- Кожний організм має здатність різні органічні речовини засвоювати по різному. Білки порівняно з жирами і вуглеводнями засвоюються найгірше, тому чим більше їх у їжі, тим більше організм витрачає енергії на травлення.

- Фізичний стан їжі. Витрати на травлення сирої їжі є набагато вищими, ніж витрати на варену або смажену. Користь моркви у цьому випадку оптимальна. Використовуючи цей низькокалорійний продукт у сирому вигляді, але приправляючи салати лимонним соком чи олією, ви будете швидко худнути.

- Дотримання оптимального співвідношення білків, жирів та вуглеводів − 1:1:4 є основою здорового харчування.

- Засвоюваність залежить від індивідуальних особливостей організму, звичок, способу життя і навіть регіону проживання. Тому потрібно дотримуватися принципу «ні – універсальним, так – індивідуальним дієтам». Кожний організм на різноманітні продукти реагує по-своєму, якщо ви хочете позбутися зайвих кілограмів, то потрібно розробити свою індивідуальну дієту.

Практика маленьких змін

Вона теж допоможе при схудненні. Система розроблена британським дієтологом Робі Хобсоном. Дієтолог радить під час схуднення використати невеликий тактичний прийом – змінити повністю свої харчові звички. Але робити це поступово, наприклад, зменшити у щоденному раціоні кількість споживання жирних молочних продуктів, хліба; відмовитись від жирних сортів м’яса, солодкого. Якщо раніше любили напівфабрикати – готуйте страви самостійно. Це допоможе контролювати кількість спожитих калорій. Якщо ви полюбляєте випити під час вечері маленький келих смачного вина, - не відмовляйтесь від нього, а перенесіть це задоволення тільки на вихідні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: калорії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.