Волинського журналіста-краєзнавця нагородили в Києві

Волинського журналіста-краєзнавця нагородили в Києві
Національна спілка краєзнавців України вирішила нагородити трьох волинян премією імені Петра Тронька.

Цю нагороду встановили для відзначення вагомих внесків у справу вивчення, дослідження і популяризації історико-культурних і природних багатств нашої держави, - повідомили у прес-службі мерії.

Так, у номінації «За внесок у музейну та пам’яткоохорону справу» нагородою відзначена завідувач Літературно-меморіального музею Лесі Українки, заслужений працівник культури України Віра Комзюк, яка більше третини століття творить і поглиблює присвячену нашій геніальній землячці експозицію у Колодяжному.

Нагородили і головного хранителя фондів Волинського краєзнавчого музею, почесний краєзнавець України Наталію Пушкар, яка утвердженню високого професіоналізму музейної справи на Волині віддала майже півстоліття свого життя.

А у номінації «За видання краєзнавчої літератури: монографій, нарисів, описів, путівників, довідників, окремих публікацій, циклів статей тощо» премію імені академіка Петра Тронька вручено власному кореспонденту газети «Урядовий кур'єр» по Волинській області Валерію Мельнику (на фото). Він — автор десятка книг, сотень публікацій на краєзнавчу та природничу тематику, тривалий час проводив активну природоохоронну діяльність.

Усім нагородженим присвоєно звання «Лауреат Премії імені академіка Петра Тронька» із врученням Диплома, почесного знака і грошової премії.

Довідка

Академік Петро Тимофійович Тронько (1915 — 2011 рр.) - перший голова НСКУ.

Він був багаторічним головою Українського товариства охорони пам'ятників історії та культури, ініціатор створення та голова редколегії фундаментального 26-томного видання «Історія міст і сіл Української РСР».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинського журналіста-краєзнавця нагородили в Києві
16 липень, 2013, 11:45