Кому заважає пивна «Діжка» в центрі Луцька. ФОТО

Кому заважає пивна «Діжка» в центрі Луцька. ФОТО
Пивному кіоску, виготовленому у формі величезної діжки, не місце біля Свято-Троїцького собору у центрі Луцька, - вважає головний архітектор міста Юрій Казмірук.

Про це він заявив у вівторок, 16 липня, під час наради з питань здійснення благоустрою та квіткового оформлення проспекту Волі в межах підготовки міста до Дня Незалежності.

На його думку, кіоск, де продають пиво й квас, поблизу Свято-Троїцького кафедрального собору, треба демонтувати.

«Встановлення «вагітної» діжки на центральному вході до собору мало сезонний характер, але вона «приросла» там на віки вічні», - зазначив Казмірук.

«Навіть Ісус Христос виганяв з храму торговців», - додав посадовець.

Окрім того, Юрій Казмірук зауважив, що ніяких дозволів на розміщення кіоску управління архітектури не давало. За його інформацією, не робили цього й члени виконкому Луцької міськради.



ДІЖКУ ПЕРЕСТАВЛЯТЬ ДО ТЕАТРУ?

Начальник управління підприємництва і реклами Луцької міськради Олександр Козлюк пояснив: «Діжка» стоїть поблизу храму тимчасово на літній період. Дозвіл підписував він, але це погоджено із заступниками міського голови Святославом Кравчуком і Тарасом Яковлевим, - пояснив Козлюк.

За його словами, кожних вихідних у центрі Луцька відбуваються масові заходи, тож, людям потрібно «освіжитися». Саме тому в міськраді дозволили підприємцю Василю Поповичу встановити кіоск, де він продає квас та пиво «Земан» місцевого виробника.

«Після Дня міста цю бочку мають забрати», - додав Козлюк.

Окрім того, посадовець повідомив, що цей же підприємець під час масових гулянь розміщував у центрі міста біотуалети і загалом співпрацює з міськрадою.

Також Козлюк зауважив: він знає, що в управлінні архітектури проти появи «Діжки» на Театральному майдані. Тож, після літніх свят її, ймовірно, переставлять в інше місце.

«Біля драмтеатру з другого боку поставлять», - припустив Олександр Козлюк.



«ВСІ ФОТОГРАФУЮТЬСЯ БІЛЯ «ДІЖКИ»

Як розповіла продавець Наталія з кіоску, вона знає лише те, що є дозвіл на розміщення «Діжки» у центрі Луцька. Щодо перенесення жінка додала, що теж нічого сказати не може.

«Як далі буде, треба з підприємцем нашим говорити», - зазначила вона.

«Чесно кажучи, всі фотографуються: і китайці, і японці, і поляки. Всі питають, чи одна, чи десь ще є», - поділилася Наталія.



ЦЕРКОВНИКИ РОЗБЕРУТЬСЯ

А от голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко вперше від журналіста ВолиньPost чує про продаж пива поблизу собору.

«Я думав, там тільки квас продають і тільки на літній період», - розповів він.

З його слів, він поінформує про це керівництво єпархії і зокрема владику Михаїла.



ЩО ДУМАЮТЬ ПЕРЕХОЖІ

Думка ж пересічних лучан щодо цього неоднозначна. Так, молода дівчина Аня зауважила, що пивний кіоск поблизу храму їй не до вподоби.

«Зараз, на жаль, це є норма в нашому суспільстві, але я вважаю, що так не повинно бути», - додала вона.

Представниця старшого покоління Ганна Петрівна вважає, що кіоск з напоями в центрі міста має бути.

«Людина завжди повинна пам’ятати про людську гідність, яка не дозволяє повести себе недостойно. То не залежить, чи то біля стін святині, чи там, де нікого немає. Це все всередині», - висловила жінка свою думку щодо продажу пива в «Діжці».



Підготувала Юлія ШРАМКО (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 44
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
блін,ну до чого тут діжка до того ж собору?вона ж не прямісінько біля входу стоїть...
Відповісти
То може переставити?
Ви зауважили, що в цьому місці можна робити що хто хоче.
Один траншею прокопав від КРЗ до ТАМ ТАМУ в минулому році. І нічого.
Відповісти
Бочка заважає здоровому глузду.
Відповісти
А напроти Собору винний магазин
Відповісти
і два банки, і купа магазинів. І що це міняє? Діжка дуже гарно вписується біля соборної брами?
Відповісти
Та то ж не на довго!
Відповісти
То може і вопак прийняти?
Відповісти
Ні, давайте діжками і генделиками всю територію навколо собору заповнимо. І так біля кожного храму. А ще краще під вашим під'їздом.
Відповісти
В радіусі 500 метрів від мого дому дві церкви, і два молитвенних будинки. При цьому одна автостоянка (була друга - віддали територію штундам). Тому не треба так вже захищати опіум для народа.
Відповісти
ми вже так назахищали все від усіх,що незабаром самі себе не захистимо. Оце наша трагедія.
Відповісти
одному - одно мешает, другому - другое.........ДАВАЙТЕ ТАДА НИЧЕМ НЕ БУДЕМ ЗАНИМАТЬСЯ И ВСЁ НАМ БУДЕТ МЕШАТЬ - ищите проблему не предпринимателях, которые желают открыто зарабатывать, ищите проблему в тех, кто "рисует" закон на законе, которые ведук к обдираловке и обнищанию
Відповісти
Ви краще подумайте про туалет на площі! 200 тисячне місто щоб не мало в центрі туалета!Чи може вже зробили?
Відповісти
Ніхто нічого не робив і певно не збираються робити!
Влада і міськрада проклала "ШЛЯХ ГЕДИМІНОВИЧІВ", а на
цьому шляху ТУАЛЕТИ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНІ ! Кожен ходить де може
у Луцьку! ТОМУ НАВІТЬ і "УКАЗАТЕЛІВ" не СТАВЛЯТЬ !
Відповісти
І то правда. Скільки по Луцьку вказівників натикали - жоден не вказує напрямок до найближчого туалету!
Відповісти
Покупцю.Якщо є бочка, то потрібно встановити столики, захист від сонця і дощу. Пиво стоячи на вулиці п"ють ті , чиї дії підпадають під адмінкодекс.До Вашого відому саме так зроблено в Вопаці.Це між іншим.
Відповісти
Якщо пан Козлюк вже «освіжається» пивом, то ми за нього раді!
Відповісти
як дитячий майданчик то дуууже заважав, а діжка комусь гроші не погані приносить. хто ж її прибере?!
Відповісти
Перенести але не прибирати!!! В спеку хоть можна квасу попити .. а не заходити в якись генделик що б щось попити.. Побільше би по місту таких
Відповісти
А я люблю квас, а найближчі ларьки біля старого базару... І діжка класно виглядає... хто схоче напитися, то пиво і в Вопаці купить. Діло явно не в соборі поруч... просто комусь на лапу дали, а комусь не дали... от жаба і душить.
Відповісти
підтримую.
Відповісти
Кароче, винний магазин, "Діжка", "Вопак", кав"ярня... і всі навколо Собору. Медом їм там намазано, чи що?
Відповісти
Отже, існує попит від постійних клієнтів.

То не біля б`юджетної установи з низькозарплатними клерками розміститися.

Та й пивоваріння споконвіку було монашеським промислом...
Відповісти
Хід думок зрозумілий: купити хмільного, а потім шукати де туалет.
Відповісти
Для Собору виділена своя територія з забором.Якшо Вас спокушає Пиво перед собором то це Ваші особисті негаразди,при*буться люди до фігні..Кращеб про свій духовний стан так думали.бездарі
Відповісти
За твоїми записами одразу видніється твоя великодушність.
Відповісти
Який там духовний,просто якщо віриш в Бога,то ти і вдома можеш помолитися і без тої церкви,де половина пєдіків.Просто людям в житті нічого не остається як тільки гниллю поливати в коментах бо на більше не здатні
Відповісти
Дивлюся - стоїть у церкві дівуля із цигаркою .Мені чуть гальба з пивом з рук не випала ...!
Відповісти
Діждали! Методичне багаторічне паплюження міста такими і подібними їм "малими архітектурними формами" виховало ціле покоління людей для яких ця убогість видається нормою і навіть їм " І діжка класно виглядає..." Багаторічна "залізна завіса" та жорсткий візовий режим зробили неможливими закордонні подорожі для багатьох наших співвітчизників, а відтак, і забрали у них можливість побачити що таке нормальне життя, культурне середовище і порівняти своє убоге існування з цивілізацією. Уявляєте таку бочку десь біля храму на центральній площі якогось європейського міста?.. Можливо іноземці тому і фотографуються біля цього чуда "архітєктурной мислі"? Буде про що розповісти з подорожі Луцьком! А тим любителям "освіжитися" можу запропонувати пройтися вул.Лесі Українки - там на кожному кроці закладів на будь-який смак! Тож паплюжити Театральний майдан такою гидотою зайве!
Відповісти
Ой культурне середовище подекуди за кордоном просто вражає - пардон, пердіти, там де заманеться,бо це корисно для здоров"я, як вони вважають, це суто закордонна родзинка, наші некультурні ще до такого не додумались.
Відповісти
У нас усе ще попереду :)
Відповісти
Йдеться про архітектурне середовище, а не про культуру поведінки... матюки для "связки слов", що лунають звідусіль на вулицях нашого міста не так вас ображають як те, що роблять за кордоном для здоров'я? Хоча виникає питання: де і з ким ви спілкуєтесь за тим "закордоном"?
Відповісти
А кіоск із цигарками на такій самій відстані від храму нікому не заважає? Казмірук може скільки завгодно створювати видимість своєї роботи, але хай це буде не так смішно.
Відповісти
казмыруку не оплатили встановлення "діжки" от він і кричить, дали б 1000-3000 все було б чудово..
Відповісти
Та яка різниця - діжку від собору забрати чи собор від діжки?!? За дрібницями ніхто не бачить головного!! Нація деградує в першу чергу ФІЗИЧНО! Молодь спивається, палить. Про духовний розвиток годі й говорити. Нас планомірно знищують як націю ось уже понад 20 років... а їм діжка в голові!
Відповісти
Ніхто нас не знищує. Природний розподіл відбувається - люди, які за будь-яких обставин залишаються людьми і двоногі тварини,у яких є лише інстинкти жерти, пити, т...хатись.
Відповісти
Свої інстинкти описуєш?
Відповісти
Не пищи, а то прихлопнуть, лише мокра пляма залишиться.
Відповісти
Видно з твоїм рівнем розумового розвитку - іншої відповіді і не чекалося
Відповісти
А на що, власне ти чекаєш відповіді? Тут мило бесідували, про діжку з пивом, а потім плавно перейшли до культурного-розумового рівня розвитку нашого суспільства в цілому, а ти в моєму коменті, в описі другої категорії, впізнало себе, і так це тебе зачепило, що заспокоїтись не можеш?
Відповісти
Від тебе відповіді не чекаю, я себе поважаю. Зрештою, по твоїм глибокоінтелектуальним коментам видно рівень твоєї культури, а не суспільства.
Відповісти
Ти, себе поважаючий, перш ніж про мій рівень культури турбуватись, своїм займись і для початку писати навчись - не по "твоїм" а по "твоїх", не "глибокоінтелектуальним", а "глибокоінтелектуальних" - а то культура з тебе аж пре разом з інтелектом. Для ясності - мій рівень культури, тих хто дуже на це напрошується, дозволяє мені послати на х**р, щоб всяке бидло на голову не намагалось вилізти, і сумління пісяля цього не мучить. Так що щасливої дороги!
Відповісти
так званий "Техас" - місцевий притон стоїть прямісічко навпроти Покровської церкви і нічо
Відповісти
архітектор за десятиліття свого керування ділов тут натворив..він ще про архітектуру буде розказувати?біля зупинки "друга лікарня" зі сторни лікррні що то? мегапупераптечне чудо..а сто метрів в сторну 33 кваталу над дорогою в будинок житловий вмуроване двоповерхове чудо..просто в фасадну частину..харошим людям не міг відмовити?а тут найшов кого розпікати..сотні такого по місту..архітектор..прокладки..
Відповісти
Останні новини
Кому заважає пивна «Діжка» в центрі Луцька. ФОТО
16 липень, 2013, 18:25