В Україні відкрили пам'ятник Івану Павлу ІІ. ФОТО

В Україні відкрили пам'ятник Івану Павлу ІІ. ФОТО
13-14 липня у селі Зарваниця на Тернопільщині відбулася Всеукраїнська молодіжна проща.

Зарваниця на Тернопільщині - духовний центр вірян греко-католицької церкви, - пише Газета.ua.

Щороку в середині липня сюди пішки сходяться люди з різних куточків України. За переказами, у ХІІІ столітті в Зарваниці віруючим являлася Божа Мати.

Ікона Зарваницької Божої Матері - одна з найбільш відвідуваних святинь греко-католиків. Щороку тут бувають тисячі прочан. Цьогоріч традиційна липнева проща зібрала 86 тисяч паломників.

Біля купелі Святої Анни глава УГКЦ блаженніший Святослав освятив пам'ятник Папі Івану Павлу ІІ. Монумент споруджено у пам'ять про пастирський візит Папи Римського у 2001 році, під час якого той молився в Києві перед іконою Матері Божої Зарваницької та "віддав свій апостольський візит під її покров". На стелі під постаттю Папи зафіксовано момент, коли він молиться перед іконою Зарваницької Божої Матері в Києві 2001-го року.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ВАТИКАН КАНОНІЗУВАВ ІВАНА ПАВЛА ІІ

"Святіший отець у 2001 році, коли перебував зі своїм апостольським візитом в Україні, мав у своїй програмі виділений час для того, щоб помолитися перед Святою Зарваницькою іконою, яка тоді із Зарваниці мандрувала до Києва, до церкви Святого Миколая на Аскольдовій могилі. Папа на той час не міг приїхати до Зарваниці, оскільки це було складно організувати з точки зору безпеки", – розповів отець Андрій Романків, адміністратор Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відкрили памятник мракобісу...
Відповісти
з чого такі ти висновки робиш..дуже прогресивна людина на свій час .один з найбільших реальних борців з радянським режимом на всіх територіях..прочитай його біографію хоч..якщо ти противник релігій то як громадського діяча хто хто а ти його сприймеш,напевно
Відповісти
ви можете називати прогресивною людиною що вірить в розмовляючих змій (на навіть наш час????) ????. В рядянському "режимі" були і свої плюси: космічна галузь, медицина, "стабільність" боротьба з придукрками (священниками).
Я проти мракобісів, як громадянин!!!
Відповісти
ті плюси ще в тебе в голові скачуть..торкнешся землі ногами закоротить згориш...поступово в амбіціях але без аплодісментів та з огірком засоляним(і їда і закуска) нА СТОЛІ..жінка ще з тобою не розвелася?з такими понтами терпіти чоловіка треба мати здоровя..або не мати розуму..
Відповісти
То просто ідіот.
Павло ІІ активно допомагав розвалювати соцтабір. Наша людина.
Відповісти
речі такого типу, можуть говорити лише люди яким нема чого сказати по суті.
Сталіну вже давно перестали ставити памятники. І те що він (мракобіс паша) ще нікого не вбив і не згвалтував (що не факт), не звільняє його від моральної відповідальності за мільйони жертв від рук організації на чолі якої він був.
Але ти не думай про це, просто перейди на особистість, нікчема.
Відповісти
випендрьожна по любій темі в конфлікт..святого в тебе..хіба що твій задок і то там тату -ексабото вже напевно..вискочка..порівняння в тебе я тобі скажу..герич жде..
Відповісти
геричь тебе ще не відпустив. наркоманка :)))))))))
Відповісти
митцям як тиодна дорога..емпіричне пізнання світу рано чи пізно призводить до апатії,депресивного стану,жаги розбавити прісну буденність.коментарі вже не допоможуть..та й зараз рве тебе не по дитячому..постарайся глибше вникати в суть,а не робитись кожен раз Коперником.я тобі не психодилічні картини тут змальовую а на жаль твій звичайний побут..тупість і дурість прикрита фіговим листком якихось інститутськіх спогадів..паростки дикої радянщини в не сформованих ще мозгах 25-29 літньої людини..нудна безперспективна робота ,з середньою для міста,але мінімальною для потреб зарплатою..робота на яку колись покладалось стільки надій..І ПРИ ЧОМУ ТУТ ПАПА РИМСЬКИЙ ,ЧОЛОВІЧЕ?
Відповісти
"І ПРИ ЧОМУ ТУТ ПАПА РИМСЬКИЙ ,ЧОЛОВІЧЕ?" - так, мій косяк.

А все вище - :))))))))
Відповісти
Останні новини
В Україні відкрили пам'ятник Івану Павлу ІІ. ФОТО
16 липень, 2013, 15:53