Працевлаштування в Польщі для українців*

Працевлаштування в Польщі для українців*
Серед зарубіжних країн українці найчастіше вибирають для працевлаштування Польщу. Такий вибір зумовлений хорошим рівнем заробітної плати та територіальною близькістю. Попри доступність вакансій в Польщі знайти справді хорошу високооплачувану роботу без обману буває трудно. Якщо ви відчуваєте труднощі з працевлаштуванням зверніться на сторінку https://zagranrabota.com.ua/rabota-v-vroclave/, там лише перевірені вакансії з достойною оплатою праці.

Чому українці їдуть на роботу у Польщу

В останні роки все частіше польські підприємці запрошують на роботу українців, а вони у свою чергу без лишніх роздумів відправляються у Польщу. Така ситуація обумовлена рядом причин:

• робота в сусідній державі легальна при наявності робочої візи або біометричного паспорта з дозволом на працевлаштування;
• високий попит на працівників в різних сферах виробництва;
• високий рівень заробітної плати в порівнянні з середніми зарплатами в Україні;
• доступні ціни на проживання та харчування (деякі працедавці організовують безкоштовне проживання для своїх працівників);
• низький рівень мовного бар’єра (польська мова має багато спільного з українською, тому українці не відчувають дискомфорту під час перебування в Польщі);
• різноманіття вакансій, серед яких кожен може вибрати роботу по душі;
• можливість залишитись в країні на постійне місце проживання.

Всі ці переваги зумовлюють широкий попит серед українців на вільні вакансії в Польщі. У свою чергу роботодавці активно набирають на роботу українців, бо у них дефіцит кадрів. Поляки часто віддають перевагу західним країнам, адже в ЄС відкриті кордони та є великі можливості для жителів країн, які входять в союз.

Як вберегти себе від обману

Працевлаштування за кордоном завжди несе в собі певні ризики, однак якщо дотримуватись загальних правил безпеки, то вони будуть мінімальними. Дуже важливо їхати на роботу легально, маючи на руках всі необхідні документи та робочу візу. Перед тим, як довіритись агенції по пошуку вакансій або самому роботодавцю варто поцікавитись відгуками в інтернеті, репутацією компанії. Якщо вона викликає сумніви, краще пошукати інші варіанти.

Не варто вірити на слово. Будь яка важлива інформація повинна бути підтверджена документально. Завжди потрібно зважувати всі «за» і «проти». Найкращий варіант працевлаштування – звернення напряму до роботодавця. Знайти контакти компанії, яка пропонує вакансію можна на сайті eurabota.ua. Такий варіант дозволяє вияснити всі деталі без посередників та отримати офіційні документи на працевлаштування від роботодавця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.