На конкурсі зеків-кухарів переміг волинянин

На конкурсі зеків-кухарів переміг волинянин
Волинян переміг на конкурсі в'язнів-кухарів, який відбувся на Рівненщині.

У Катеринівській виправній колонії №46 та Городищенській виправній колонії №96 серед засуджених пройшов конкурс «Кращий кухар», – пише Волинська правда.

Головна мета конкурсу – підвищення та покращення якості харчування засуджених. Головним завданням є стимулювання та мотивування кухарів їдалень установ виконання покарань, створення сприятливих умов для організації харчування.

Заступник начальника управління ДПтС України в Рівненській області Володимир Пучко розповів, що конкурс складався з двох частин.

«Теоретичної, де засуджені мали показати теоретичні знання з основ безпеки праці, товарознавства харчових продуктів, основ фізіології харчування, санітарії та гігієни та практичної де засуджені мали приготувати страви із набору продуктів передбачених нормами харчування», - пояснив він.

Набори продуктів за різними нормами харчування шляхом жеребкування розподілялися між учасниками. Завданням кухарів було приготувати першу страву, гарнір, м’ясну або рибну страву та салат.

Під час конкурсу засуджені готували борщ, розсольник, суп картопляний, картопляне пюре, кукурудзяну та ячмінні каш, смажені кабачки, салати із свіжих овочів, м`ясо курей відварне та тушковане, смажену рибу.

«За результатами жеребкування на конкурсі я готував розсольник, рибу смажену та картопляне пюре», – розповів засуджений Олександр.

Комісії на чолі з начальниками установ провели оцінювання запаху, смакових якостей, оформлення страв тощо та з урахуванням балів, отриманих за теоретичну частину, визначили переможців конкурсу. Всі учасники конкурсу отримали дипломи.

У Городищі, де відбувають покарання довічники, найкращим кухарем став Володимир з Волинської області, засуджений за розбій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
волинь знає своїх героїв)
Відповісти
Останні новини
На конкурсі зеків-кухарів переміг волинянин
17 липень, 2013, 08:32