Один купляв дрова через інтернет, інший – неіснуючу автівку: як шахраї видурюють гроші у волинян

Один купляв дрова через інтернет, інший –  неіснуючу автівку: як шахраї видурюють гроші у волинян
Минулої доби до поліції Волині звернулося шестеро громадян, котрі потерпіли від шахраїв.

У Горохівському районі чоловік втратив понад 5 тисяч гривень. Потерпілий через інтернет-сайт замовив дрова, гроші перерахував через термінал самообслуговування. Очікуваного замовлення так і не отримав, - інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

До жителя Старовижівського району через соцмережу звернулися шахраї під приводом надання матеріальної допомоги нібито знайомому потерпілого. Чоловік перерахував зловмисникам 2 тисячі гривень.

Жителю Турійського району шахраї продавали неіснуючий автомобіль. Понад 13 тисяч гривень волинянин перерахував через термінал самообслуговування.

Лучанка потерпіла на 6 тисяч гривень під час купівлі мобільного телефону. Жінка скористалась «послугами» шахрайського сайту. Гроші списалися на користь зловмисників. У лучанина під приводом працевлаштування через інтернет-сайт виманили тисячу гривень.

У Луцьку шахрай зателефонував до потерпілого, представився працівником фінансової установи та під приводом захисту банківської картки, заволодів її реквізитами. Внаслідок таких дій з рахунку лучанина зникла значна сума грошей.

Поліція надає декілька порад як не потрапити у тенета шахраїв:

- будь-які покупки в мережі Інтернет відправляйте чи отримуйте накладеним платежем або оплачуйте їх під час особистої зустрічі, особливо коли їх ціна підозріло низька;

- здійснюйте платежі лише через офіційні перевірені сайти. Не ризикуйте оплачувати рахунки через незнайомі ресурси, особливо коли ціна комісії занижена;

- не повідомляйте номерів банківської карти, чи номерів CVV2-коду третім особам, така інформація є конфіденційною і недоступна навіть працівникам банків;

- якщо вам надали номер карти для передоплати, радимо зайти на сайт кіберполіції. В розділі «STOP FRAUD» ви зможете перевірити зазначений рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;

- завжди ігноруйте дзвінки і SMS з невідомих номерів з проханням кудись передзвонити або щось перерахувати.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все правильно ,лохів треба вчити .
Відповісти
Кілька років тому в центрі міста досить тривалий час працювала шахрайська фірмочка, по типу кредитної спілки чи МФО. Вони обіцяли дати кредит навіть тим кому відмовляли банки, без застави і поручителів та довідки про доходи. Один мій знайомий забажав взяти кредит 30,000 гривень. Пішов туди, здав документи і оплатив за постановку в чергу на видачу кредиту 1000 гривень. Незабаром йому зателефонували і сказали, що бажаючих багато і йому скоріше за все буде відмовлено, так як грошей не вистачає. Треба прийти та доплатити ще кілька тисяч для просування його заявки вверх по черзі. Він пішов і доплатив. В коридорі завжди була велика черга людей і з кабінету час від часу виходили радісні люди яким " дали кредит під смішні відсотки ". Коли пройшло кілька тижнів і він зрозумів що нічого йому не дадуть, пішов з договором з цією фірмою в поліцію, де йому показали напис на договорі ( навіть не дрібним шрифтом ), шо він оплатив консультативні послуги і нічого іншого. Так що поліція відмовила йому в прийнятті заяви, тому що він за консультації оплатив добровільно, просто тому що він мяко кажучи не уважний і нічого не читав. Так що ЛОХ не мамонт, не вимре, і розвести одного і того ж можливо не один, а кілька разів.
Відповісти
Останні новини
Один купляв дрова через інтернет, інший – неіснуючу автівку: як шахраї видурюють гроші у волинян
09 жовтень, 2020, 12:24