Пам'ятки Чорногорії*

Пам'ятки Чорногорії*
Країни, які мають вихід до океану, особливо улюблені багатьма туристами. Більшість з них вибирають Італію, Грецію, Туреччину, Єгипет, залишаючи без уваги таку чудову країну, як Чорногорія.

Чорногорія – досить молода країна, як незалежна держава, але при цьому вона має свою велику історію, яка збереглася в багатьох її пам'ятки. Звичайно, в Чорногорію можна поїхати заради теплого моря і палючого сонця, але, провівши всю відпустку на пляжі, ви втратите можливість по справжньому познайомитися з цією країною.

Коли у вас виникло бажання дізнатися більше про Чорногорію, але ви не хочете займатися всіма організаційними моментами й переживати про те, які б місця дійсно варто відвідати, вам допоможуть тури, початок яких покладено ще в Україні. Так, на сайті http://anyway.com.ua/tours-by-country/montenegro.html надано широке розмаїття різних турів по Чорногорії, де замість вас про все подбають.

Але в разі, якщо ви вирішили вивчати країну самостійно, хочемо розповісти про деякі місця Чорногорії, які повинен відвідати кожен турист.

Скадарське озеро

Це озеро розкидається відразу на дві держави – Албанію та Чорногорію. Варто уточнити, що більша частина знаходиться саме на території Чорногорії.

В першу чергу приїжджають сюди, щоб насолодитися природними краєвидами, адже багато місць залишилися в первозданному вигляді. Навколо озера розкинулися гори, вода має чистий вид і блакитний відтінок. Крім цього, приваблює туристів велика кількість різних пам'яток архітектури, такі як:

• фортеці та замки,
• церкви, монастирі й т.д.

Монастир Отрог

Багато туристів не сприймають монастирі, як місце для обов'язкового відвідування, адже кожен з них схожий один на одного. Але цей випадок стане винятком, адже родзинкою монастиря Острога є те, що знаходиться він високо в горах і вписаний в одну зі скель. Це дивовижна споруда, побудована ще у XVII столітті.

Екскурсії по цьому місцю часто проводяться самими ченцями, а вони, як ніхто інший, може багато розповісти про монастир, його таємниці та історіях, чудеса і легенди. Одна з легенд говорить про те, що пройшовши пішки шлях від низу гори до монастиря, можна очистити від гріхів.

Острів Мамула

Острів Мамула є одним з тих місць Чорногорії, де демонструється яскравий приклад возз'єднання праці людини та природи. Колись, ще за часів Австро-Угорської імперії, на цьому острові була споруджена фортеця для його захисту від ворожих нападів з боку моря. Будівництвом її займався генерал Лазар Мамуля, в честь якого й названа споруда.

Дістатися до нього можна тільки на орендованому човні або ж з екскурсією, але ще з моря видніється вся величність острова і його однойменної фортеці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.