Недобросовісний ріелтор: як не попастися «на вудку» при оренді квартири*

Недобросовісний ріелтор: як не попастися «на вудку» при оренді квартири*
На столичному ринку орендної нерухомості представлено сьогодні безліч ріелторських агентств та приватних брокерів, що пропонують зняти квартиру в Києві. Більшість з них – сумлінні й відповідальні професіонали, що допоможуть швидко знайти підходяще знімне житло. Однак є серед них також ті, хто непрофесійно виконує свої обов'язки або прагне «вичавити» з клієнта якомога більше грошей за допомогою нечесних прийомів.

Вибираючи ріелтора, щоб зняти квартиру в Києві на тривалий термін, обов'язково укладіть договір про надання послуг. Якщо брокер всіляко прагне уникнути офіційного оформлення, варто відмовитися від співпраці.

Не платіть за покази та не йдіть на поводу у ріелтора
Уважно вивчіть текст договору перед підписанням. У ньому має бути чітко вказано, що агент отримає свої комісійні при укладанні контракту з орендодавцем. Не погоджуйтеся платити просто за перегляди та вносити будь-яку передоплату, покази квартир повинні здійснюватися безкоштовно.

Щоб прискорити угоду та швидше отримати комісійні, недобросовісні брокери створюють штучний ажіотаж навколо квартири, що здається. Якщо ріелтор квапить із підписанням контракту під приводом, що на житло претендує кілька орендарів, не варто відразу бігти підписувати договір. Оренда квартири в Києві – витратний захід, тому варто добре подумати, а не приймати спонтанне рішення під тиском посередника.

Квартири-фантоми – небезпечний «дзвіночок»

На профільних сайтах можна зустріти чимало оголошень про здачу квартири за ціною нижче середньоринкової. Подібні оголошення публікуються лише з однією метою – привернути увагу орендаря й змусити зателефонувати за об’явою.

При дзвінку виявляється, що житло вже здано буквально хвилину тому, але у брокера є аналогічні варіанти, й він пропонує укласти агентський договір. Але пам'ятайте: з посередником, що обманює клієнта вже при першому контакті, не варто мати ніяких справ. Подібний ріелтор, швидше за все, промовчить про недоліки тієї чи іншої квартири та буде всіма силами підштовхувати вас до оренди першого-ліпшого житла, щоб швидше отримати свої комісійні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Недобросовісний ріелтор: як не попастися «на вудку» при оренді квартири*
12 вересень, 2020, 09:47