У мерії кажуть, що вода в луцьких кранах ‒ безпечна

У мерії кажуть, що вода в луцьких кранах ‒ безпечна
Воду з луцького трубопроводу можна пити та застосовувати для приготування їжі чи інших потреб, - каже заступник директор КП «Луцькводоканал» Юрій Вега

Як розповів посадовець, уже є сумний досвід відмови від знезараження питної води з допомогою сполук хлору на користь застосування озону, який призвів до критичного спалаху онкозахворювань у США та Франції, - повідомили у прес-службі міської ради.

Причиною таких наслідків стали канцерогени, які утворюються внаслідок розчинення озону у питній воді і є на кілька порядків агресивнішими та «живучішими», ніж хлороформи.

«Щодо пестицидів та інших техногенних забруднювачів. Так, такі фактори мають місце у відкритих джерелах водопостачання, але зовсім виключені у випадку користування артезіанськими підземними водоносними горизонтами з допомогою свердловин. Бо навіть забруднена на поверхні вода, просочившись у артезіанські водоносні горизонти крізь багатометрові шари пісків, суглинків та вапняків, проходить досконалу очистку», - пояснив він.

Якість питної води контролюється атестованою лабораторією водоканалу тричі на день, а органи санепіднагляду перевіряють якість питної води та контролюючу лабораторію водоканалу щомісячно, - запевняють у «Луцькводоканалі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"За словами директора КП «Луцькводоканал» Юрія Веги" а шо Корчук вже не директор?
Відповісти
Знову недоспілого маку наїлись?
Відповісти
О, вже виправели, молодці...
Відповісти
а залізо у воді де береться? А іржа із труб кудої уходить?
Відповісти
За словами заступника директора КП «Луцькводоканал» Юрія Веги, воду з луцького трубопроводу можна пити, а за словами президента України Віктора Януковича, воду не лише можна пити, але і їсти.
Відповісти
Здурів .
Відповісти
Вода, можливо, і відповідає нормам, але норми не відповідають безпечності
Відповісти
Останні новини
У мерії кажуть, що вода в луцьких кранах ‒ безпечна
17 липень, 2013, 16:31