Дем’яненко змінив специфіку тренувань, - Пищур

Дем’яненко змінив специфіку тренувань, - Пищур
Під час нинішньої зимової підготовки луцька «Волині» тренується по-іншому, ніж за керування Віталія Кварцяного – як вважають гравці, тренування стали коротшими, але екстремальнішими.

Своїми враженнями про робочі будні на Середземноморському узбережжі «Спорт-Експресу» розповів один із ключових гравців луцького клубу Олександр Пищур.

- Побутує думка, що перший збір - найважчий. За період професійної кар'єри в цьому напевно переконувалися не раз?

- Думаю, зараз специфіка тренувального процесу трохи змінилася. Якщо раніше перший збір був направлений на витривалість, і в основному доводилося бігати без м'ячів, то тепер все йде по-іншому. Відразу після виходу з відпустки ми проводимо заняття з м'ячами і виконуємо роботу, спрямовану на вдосконалення техніко-тактичних дій.

- Після навантажень Віталія Кварцяного тренування Анатолія Дем'яненка переносяться легше?

- Так, у Анатолія Васильовича тренувальний процес помітно відрізняється від занять, що проводяться Віталієм Володимировичем. Але скажу вам, що у Василича тренування за часом хоч і коротше, зате по інтенсивності є куди більш насиченим.

- На другому зборі «Волинь» зустрічалася з представниками різних чемпіонатів - азербайджанським «Інтером», болгарським «Лудогорцем», молдовським «Мілс-Урсідосом», австрійським «Штурмом», російською «Аланією» і латвійською «Даугавою». Хто з спаринг-партнерів залишив найприємніше враження?

- Якщо чесно, то на другому етапі підготовки ніхто не вразив. А в єдиному матчі, який ми програли «Штурму» 1:2, вся справа аж ніяк не в силі суперника. Поступилися через те, що самі допустили кілька помилок.

- Ваші обов'язки на полі з приходом Дем'яненко не змінилися?

- Функції у мене завжди одні й ті ж - виходити на поле і приносити користь команді.

- У складі «Волині» в контрольному матчі з болгарським «Лудогорцем» блиснув «покером» балканський легіонер Душан Савич. Цей футболіст - найбільш цінне придбання луцького клубу?

- Хочу уточнити: Душан забив болгарам не чотири, а три м'ячі. Якщо давати характеристику новачку в цілому, то він і як людина непоганий, і як футболіст. Думаю, він нам допоможе.

- Серед потенційних новачків значиться голкіпер Денис Шеліхов. Молодий воротар здатний скласти конкуренцію більш досвідченим колегам по амплуа Віталію Неділько і Всеволоду Романенко?

- Шеліхов працює непогано, старається. Видно, що він працездатний хлопець. А ось що стосується конкуренції, то вона ще нікому не заважала. Хлопці будуть працювати з ще більшою віддачею, тренери ж будуть вирішувати, хто сильніший.

- Погода на другому тренувальному зборі не підвела?

- Більшу частину збору було все нормально. Ось тільки в останній день пішла злива і обидві наші ігри опинилися під знаком питання.

- Багато команд в ході збору практикують екскурсії. «Волинь» - з їх числа?

- У нас цього немає. Ми зосереджені виключно на тренуваннях та іграх. На екскурсії будемо їздити, коли в футболі для нас секретів не залишиться.

- Які сувеніри користуються найбільшим попитом у одноклубників на турецькому Середземномор'ї?

- Щодо сувенірів я не в курсі. А ось «Duty free» хлопці просто рвуть на частини! (Посміхається)

- Не замислювалися над тим, скільки разів ви бували на зборах в Туреччині?

- Уже збився з рахунку. Раніше міг підрахувати, але поміняв паспорт - і збився.

- На зборах за кордоном часто виникають якісь курйози. Що повеселило найбільше?

- Куди ж без курйозів! Їх, звичайно ж, вистачає - особливо коли випадають вихідні. Але в подробиці не хочу вдаватися (посміхається).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дем’яненко змінив специфіку тренувань, - Пищур
09 лютий, 2012, 09:51