У Луцьку з'явиться унікальний музей

У Луцьку з'явиться унікальний музей
У Луцьку відкриють Музей технічного прогресу, аналогів якого в Україні немає.

Відкриття відбудеться 19 липня, початок о 16.00, - повідомили у прес-службі спортивно-розважального комплексу "Адреналін Сіті", в якому діятиме експозиція.

На сьогодні це єдиний музей в Україні, де зібрано приклади технічного прогресу, починаючи з найпростіших пристосувань первісних часів і до сьогодення, а також представлено хронограф з ілюстраціями та зразками найважливіших винаходів людства.

На відкритті музею виступлять його засновники, а також гості, зокрема, командир атомного підводного човна Лук'ян Федчик, мандрівник Володимир Коваль, який здійснив навколосвітню подорож під водою. У програмі відкриття - телеміст із представниками української команди з донецької філії Комп’ютерної Академії «ШАГ».

Науковці змоделювали рукавиці, що озвучують мову жестів і стали першими українцями, що перемогли у міжнародному конкурсі винаходів 2012 року.

Музей створено з просвітницькою метою та ціллю популяризувати досягнення людства загалом. Завданням музею є збереження майбутнім поколінням раритетних експонатів, що характеризують цілі епохи науково-технічного прогресу.

На момент відкриття експозиція музею нараховуватиме понад 1500 експонатів!

Усі вони демонструють історію винахідництва, яке є рушійною силою прогресу. У музеї основну увагу закцентовано на періоді інтенсивного розвитку радіо-, фото- та відеотехніки, комунікаційних систем, годинників тощо. Загалом усю експозицію музею розділено на кілька модулів, де представлено реальні експонати технічного прогресу.

Проте Музей технічного прогресу динамічно розширюватиметься, а його колекція постійно збільшуватиметься, оскільки кожен бажаючий зможе долучитися до його наповнення, надавши музею експонат від себе.

Сподіваємося, що відкриття нового туристичного об’єкту, буде цікавим не лише волинянам, гостям краю, а й матиме самобутню цінність на світовому рівні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: музей
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто "унікальнійший" музей. Єдиний і неповторний.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку з'явиться унікальний музей
18 липень, 2013, 09:38