Як швидко зробити косметичний ремонт в квартирі?*

Як швидко зробити косметичний ремонт в квартирі?*
Мати охайну та сучасну власну оселю мріють багато мешканців Луцька. Виконати монтаж підвісних або натяжних стель, оновити покриття підлоги та поверхні стін – це лише незначний перелік робіт, які можливо виконати при проведенні косметичного ремонту. Саме він вважається найбільш економним, доступним та ефективним способом приведення квартири до ладу. Для отримання омріяного результату необхідно скласти план проведення робіт, вибрати якісні шпалери, фарбу, плитку, лінолеум та інші матеріали.

Складання плану

Візуально оновити власну оселю можна й власноруч, дотримуючись рекомендацій досвідчених майстрів. Корисно визначитись з дизайном внутрішнього простору. Всі побажання доцільно занотувати в блокноті.

На підставі власних записів зовсім не важко скласти перелік матеріалів, сформувати кошторис. Якщо сума вийде занадто обтяжлива для сімейного бюджету, можна розглянути альтернативні варіанти використання оздоблювальних матеріалів або виконати косметичний ремонт в окремих кімнатах.

Підготовка приміщень

Наступним кроком підготовчого етапу є вивільнення приміщення, в якому будуть проводитись ремонтні роботи. Бажано винести меблі в іншу кімнату. Якщо зробити це неможливо, їх переміщують в один куток та накривають захисною плівкою.

Старий лінолеум з підлоги зривають. Якщо прийнято рішення його залишити, поверх нього кладуть картон та плівку, фіксуючи їх скотчем. Це дозволить попередити ушкодження підлогового покриття.

Старі шпалери видаляють, змивають вапняну побілку, зчищають стару фарбу. Виконати такі роботи буде значно легше, розбризкуючи по поверхні гарячу воду та скориставшись шпателем.

Стіни та стелю вирівнюють, шпаклюють та ґрунтують. У разі необхідності обробляють спеціальними засобами, які унеможливлюють появу цвілі.

Придбання матеріалів

Для якісного виконання ремонтних робіт важливо мати необхідні інструменти та придбати завчасно оздоблювальні матеріали.
Будівельні інструменти можна придбати напередодні ремонту або позичити у знайомих, друзів або родичів. Саме такий варіант дозволить зекономити купу грошей. Для усунення дефектів на поверхні стін і нанесення рівним шаром шпаклівки користуються шпателем. Фарбувати стіни, наносити ґрунт або клей для шпалер буде значно легше, використовуючи малярні пензлики та валик.

Найпоширенішим варіантом оздоблення стін є використання шпалер. Користується популярністю також декоративна шпаклівка, яка також дозволяє створити сучасний дизайн в оселі.

Доцільно придбати фарбу для оновлення поверхні підвіконня, дверей, стелі та дерев’яної підлоги.

Практичне виконання робіт

Ремонтні роботи розпочинають з приведення в порядок стелі. Частіш за все її фарбують, рідше наклеюють шпалери або пластикові панелі. Монтаж натяжних полотен передбачає більші витрати. Наступним кроком є оновлення свіжою фарбою вікон, дверей та інших столярних виробів.
За необхідності здійснюють їхню реставрацію. Вона передбачає нанесення спеціальної змивки або використання промислового фену, які дозволяють зняти шар старої фарби. Після цього всі тріщини, вм'ятини та інші дефекти шпаклюють, поверхні вирівнюють та фарбують, наносячи щонайменше два шари фарби.

Шпалери наклеюють на стіни стик в стик. Найкращим вибором є різновиди на флізеліновій основі. Їх можна наклеювати навіть на не дуже рівні стіни. Вони ефективно приховують дрібні нерівності.
Після завершення косметичного ремонту кімната набуває сучасного вигляду, створюється атмосфера приємного домашнього затишку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ремонт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.