Як прибирали Ковель. ВІДЕО

Як прибирали Ковель. ВІДЕО
У Ковелі молодь прибирала узбережжя міського водосховища.

Екологічна акція відбулася 17 липня з ініціативи громадського об'єднання "Молодь Во!", - йдеться в сюжеті Телевізійного центру Ковель.

Учасників екологічної толоки "вербували" на вулиці. Щоправда, якогось особливого бажання побути "двірником на громадських засадах" серед перехожих не спостерігалось. Зате юнаки та дівчата, які заздалегідь відгукнулися на заклик організаторів прийти на берег Турії, працювали натхненно та самовіддано.

"Наша акція спрямована на те, щоб привернути увагу громадськості до екологічних проблем Ковеля... Нам дуже приємно, що сьогодні на берег Турії прийшло багато молоді. Це ті молоді люди, яким не байдуже, в якому місті жити...", - говорить координатор громадської ініціативи "Молодь ВО!" Лілія Козуб.



Серед екологічних волонтерів — студенти вишів та випускники ковельських шкіл.

"Я навчаюсь в Польщі, а зараз приїхав додому на канікули. Почув про акцію і прийшов сюди, бо хочу, щоб моє місто і моя країна були по-справжньому європейськими...", - розповідає учасник акції Максим Кісельов.

ДИВИТИСЯ ФОТО: ПРИБИРАННЯ ВОДОСХОВИЩА В КОВЕЛІ

Ковельчани, які спостерігали за незвичною поведінкою молоді, таку ініціативу підтримують.

"Це добре, що молодь показує приклад, прибирає прибережну смугу і пляжну зону. І нам приємніше буде ловити рибу, а не пластмасові пляшки... Побільше б таких акцій — у нас же є що прибирати!", - радіє місцевий житель Микола Ромашук.

Уже два роки поспіль саме з ініціативи активістів "Еко-Волині" в Ковелі проводять і штучне зариблення водосховища. Про заборону вилову мальків тут попереджають спеціальні вказівники, встановлені в місцях зариблення водойми.

Учасники нинішньої екологічної толоки переконані: без змін у свідомості городян екологічну ситуацію на краще не змінити. І саме їхній приклад допоможе посилити відповідальність кожного мешканця Ковеля за чистоту довкілля в рідному місті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.