Мерія Луцька: скарг на «Альбатрос» від батьків не було

Мерія Луцька: скарг на «Альбатрос» від батьків не було
У Луцькій міській раді стверджують, що батьки дітей, які відпочивали в таборі "Альбатрос" на Миколаївщині, ніколи не скаржилися.

Цього року обдарованим дітям та дітям пільгових категорій організували відпочинок саме цьому таборі, який знаходиться на узбережжі Чорного моря, - повідомили у прес-службі мерії.

Більше половини території закладу складають зелені насадження, має табір і власний обладнаний пляж на березі моря. Свіже морське повітря, південне сонце, а для дітей – можливість оздоровитись.

До початку оздоровчого періоду там провели необхідні ремонтні роботи, адже у протилежному випадку – за відсутності необхідних документів (зокрема висновків санепідемстанції та інших відповідних установ), табір не допустили б до участі у процедурі тендерних закупівель.

До слова, у 2011 році діти з Луцька також перебували у цьому таборі й були задоволені умовами організації відпочинку та оздоровлення.

За словами начальника відділу у справах сім'ї та молоді міської ради Леоніда Лаби, ніхто з батьків не звертався зі скаргами на умови перебування дітей у таборі. При спілкуванні з дирекцією стало відомо, що діти перебувають у нормальних умовах. На поверхах, де живуть діти з Луцька, встановлені душові кабіни, санвузли з гарячою та холодною водою.

Харчування у таборі – п’ятиразове. Скарг від батьків дітей, які перебували там у І зміну, також не надходило. Окремим випадком була незначна несправність насосної станції, через що було відключено воду, але вже протягом дня питання було врегульовано. На період відключення – діти були забезпечені питною водою.

Як розповів Леонід Лаба, дивує той факт, що батьки дітей, які, за повідомленнями ЗМІ, скаржаться на перебування в таборі, дирекції пояснюють, що забирають дітей у зв’язку з сімейними обставинами, зокрема, поїздкою за кордон, а інші – тому що приїхали в сусіднє село Рибаківка на відпочинок і бажають, аби діти були разом з ними.

На сьогоднішній момент з’ясовуються додаткові факти щодо ситуації, що склалася.

Нагадаємо, вчора в ЗМІ з'явилася інформація, що луцькі діти живуть в таборі в поганих умовах.

А з 19 липня прокуратура Волині почала перевірку Луцької міської ради щодо організації відпочинку дітей в оздоровчому таборі "Альбатрос".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Моя донька відпочивала у І зміну і залишилась задоволеною. Звичайно, табір - не п'ятизірковий готель, але умови там, дійсно, нормальні.
Відповісти