Луцький світломузичний фонтан зсередини. ВІДЕО

Луцький світломузичний фонтан зсередини. ВІДЕО
Світломузичний водограй у центрі Луцька працюватиме за новим графіком, нині функціонує у тестовому режимі.

Про це розповів Суспільному директор комунального підприємства "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк.

Будівельні роботи на театральному майдані розпочали ще 3 червня. Водограй планували відкрити до Дня міста, але не встигли. Запрацював фонтан 20 жовтня.

ЯК ПРАЦЮЄ ЛУЦЬКИЙ ВОДОГРАЙ

Працює музичний фонтан щодня і в обідню пору. Зараз технологічна частина фонтану зроблена, на черзі - облаштування амфітеатру, який, згідно з проєктом, мають обкласти гранітом.

Загальний кошторис фонтану - 12 мільйонів 418 тисяч гривень. Нині освоїли 7 мільйонів гривень.

"Є певні бачення, щоб скоригувати і передбачити інше облицювання", каже Віктор Гуменюк. Як виглядатиме кінцевий варіант амфітеатру, ще невідомо.

Фонтан, який називають сухим, бо він не має чаші ззовні, може працювати при температурі не нижчій 5 градусів тепла.

ЩО ПІД ФОНТАНОМ

Чаша для води знаходиться під водограєм. Там же - машинна зала з обладнанням для управління. В приміщенні 5 помп, система фільтрації, очищення, знезараження води та програмне обладнання.

Щоб забезпечити роботу фонтану, майстри проклали 3,5 кілометри дротів, - каже директор "Луцькводоканалу".

Після налаштування фонтан вмикається та вимикається автоматично. Поки працює під чотири мелодії.

"Фонтан у тестовому режимі, а наступного року будуть якісно прописані певні мелодії, щоб рух води відповідав мелодійності. На один трек на це затрачається 6-7 годин", - каже директор "Луцькводоканалу".

ІСТОРІЯ ЛУЦЬКОГО ФОНТАНУ

Театральний майдан Луцька, де облаштували новий фонтан, у 18 столітті був приміською зоною, говорить краєзнавець Олександр Котис. Згодом тут був ринок. У 1904 році територію облагородили й зробили міський публічний сквер.

"Цей сквер ще пам’ятають старожили, адже його ліквідували на початку 70-х років, коли будували драмтеатр. І тоді ж влаштували тут фонтан, він був перший у 70-ті роки, він був світломузичний", - розповів краєзнавець.

В другій половині 90-х минулого століття у фонтан із дельфінами перестали подавати воду. Потім Чашу залили бетоном.

Новий водограй працюватиме двічі на день: з 13:00 до 14:00 з 17:30 до 22:00 - розповів керівник водоканалу Віктор Гуменюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Запрацював фонтан 20 жовтня, нині функціонує у тестовому режимі,трумкає чотири мелодії під аполікаптичне смиканя водяник струменів, трибуни відсутні бо виникли певні бачення, щоб скоригувати інше облицювання" - ось така реальна ситуація після "передвиборного відкриття" з селфі на фоні фонтану Поліщука і Ко.
"На один трек на це затрачається 6-7 годин" практично робочий день. Що нам говорить календар на 2021 рік. А він каже що за рік буде 250 робочих днів. Рахуємо, 250 х 1 (6-7)год =250 мелодій. Якщо врахувати що з "відкриття" пройшло 11 днів і блямкає 4 мелодії то легко взнати поправку чухання 11/4=2.75. Поділимо умовні мелодії (250) на поправку чухання (2.75) отримаємо 250/2.75=90.9 мелодій. Що це значить? А це значить що станом на 20 жовтня 2021 року разом з фонтаном має звучати не меше 90 (девяносто) якісно прописаних треків!!! Ось така малята виходить арихметика! Надзвичайно цікаво скільки струменів "виживе" за рік.
Відповісти
Ти, брате Сірко, смішний, як мале пиво ! Володіючи дедуктивним складом ума і будучи знайомим з діючими персоналіями, знаючи їхні професійні якості елементарно прораховується очікуваний результат ! Той фонтан їм був в облом з самого початку, бо саме головне не вдалось під той шумок замостити Театральний майдан гранітною кісткою і збудувати Булин гинделик над туалетом. А так під вибори трохи потужились для годиться і розродилися наполовину зробленим біде. Нехай піпл хаває ! А тепер морщать лоба, шось втирають лучанам, несуть якусь єхінєю, а насправді криворуким танцорам яйця заважають! На місці гіпотетичного голови того замовника давно пора з роботи вигнати за те, шо підставив і політично скомпроментував провладного кандидата. Скоро зима і я більш ніж впевнений, шо з того роя, тобто облицювання, не буде ні..я !
Відповісти
Брате Бобіку, дякую за мале пиво, як там в Жванецького - Вчора раки були Великі по 5 а сьогодні Малі по 3, сьогодні Мале пиво а завтра Велике."криворуким танцорам яйця заважають!" --- гарно сказав, по рузультату там яйця навіть і не до колін а волочаться по землі.
Відповісти
Ось вдумайтеся, який рівень професійної підготовки рівень володіння технічною термінологією, рівень IQ у тих, так званих, міських управлінців ! Словарний запас головного сантехніка Луцька: "... майстри проклали 3,5 км д р о т і в ", "будуть якісно прописані певні мелодії" ! А швидкоспечений консерватор Луцька прорік сакраментальне: "...потім чашу залили бетоном". Шо віжу - то пою ! Якшо ви так Україну будуєте, як говорите, то шоби не нашкодити - йдіть ліпше в село корови пасти і не ганьбіть владу !
Відповісти
Менше балакайте.Зробіть щось ви для Луцька.
Відповісти
То, хлоню, якраз і пишуть ті, які багато зробили і для міста і не тільки ! І яким зараз, дивлячись на таких як ти, соромно за вас, хто випадково дорвався до влади - без профільної освіти, професійних навиків, без авторитету і поваги в лучан, які не маючи музикального слуху вчать співати ! Заговори, щоб я тебе побачив. Побачив ! Краще би ти мовчав ! Ви навіть самокритично не можете дати оцінку свом діям і подивитись на себе зі сторони, бо дурний гонор не позволяє запитати в людей поради, як правильно шось зробити. Ви навіть не усвідомлюєте яку ведмежу послугу своїми діями зробили для влади ! Бо будівнцтво отого фонтану - то яскравий приклад і характерна модель низького професіоналізму безграмотних вчинків і ментальності луцьких владців в управлінні і розбудові міста !
Відповісти
Молоді і приємні люди, які щодня і щовечора юрбляться і радіють довкола мене, чому ви мовчите і не захищаєте мене від нападу злих і поганих коментаторів? (
Відповісти
Фонтан, не путайся між ногами, мерщій при на ВН. Там твої "Молоді і приємні люди" вже шкрябають коменти. Для тебе особисто ВН підготувало Чашу Лапши під назвою "Як змінюватиметься світломузичний фонтан у Луцьку"
Відповісти
Останні новини
Луцький світломузичний фонтан зсередини. ВІДЕО
01 листопад, 2020, 15:15