Депутат-регіонал пообіцяв, що гроші для луцьких шкіл будуть

Депутат-регіонал пообіцяв, що гроші для луцьких шкіл будуть
Депутат Луцької міської ради від Партії регіонів Іван Смоленг дав гарантію, що гроші для фінансування заробітної плати освітянам міста до кінця року надійдуть за рахунок субвенцій.

Відповідну обіцянку він озвучив членам тимчасової депутатської комісії з питань недофінансування бюджетної сфери 8 січня.

Нагадаємо, що у зв’язку з недофінансуванням освіти депутати утворили тимчасову комісію. Вона вже прийняла рішення припинити заходи економії в школах, що нестимуть за собою погіршення фінансового забезпечення вчителів.

Однак, судячи з інформації депутатів, це не дало значних результатів.

«В школах відбулося зменшення заробітної плати у частини вчителів. І я думаю, що це ніхто не буде заперечувати. Ми чули про те, що не може бути змінено програми, ніяких навантажень, однак це потягло за собою зменшення заробітної плати», - зауважив депутат Андрій Осіпов.

Обсяг грошей, призначених для оплати праці вчителів, зменшують, зокрема, і тим, що відправляють вчителів у відпустки за свій рахунок.

Відтак депутати за результатами засідання прийняли рекомендацію керівникам навчальних закладів використовувати ці відпустки у 3-4 кварталі. Адже, можливо до цього часу гроші для освітян відшукають і потреба в таких жорстких методах економії узагалі відпаде.

«Давайте зробимо ці відпустки, якщо вони потрібні в червні, липні, серпні, коли є хоч на городі що їсти, а не зараз в зимові часі», - зазначав Осіпов.

Таку пропозицію Осіпов подав ще й тому, що депутат Смоленг пообіцяв: в кінці року гроші будуть.

«Я вам гарантую, я їхавши на сьогоднішню комісію, консультувався і, якщо сьогодні є у бюджеті фінансування тільки до десятого місяця цього року, то я вам гарантую субвенції обласної, державної. Ніхто з вчителів без зарплати не залишиться», - пообіцяв Смоленг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо комусь щось незрозуміло - пояснюю: Спочатку чинна вдала не виділяє кошти, заставляє місцеві ради приймати бюджет з величезним дефіцитом. Потім, перед виборами, дадуть кошти на покриття бюджету й на всілякі премії, оздоровлення тощо. В результаті буде створено підгрунття для агітації й доведення тез яка чудова влада і які хороші здобутки у ПР та її депутатів. Тобто спочатку сховають, а потім вихвалятимуться здобутками...
Відповісти
Останні новини
Депутат-регіонал пообіцяв, що гроші для луцьких шкіл будуть
09 лютий, 2012, 11:38