На Житомирщині через чорниці палять машини і стріляють в людей. ВІДЕО

На Житомирщині через чорниці палять машини і стріляють в людей. ВІДЕО
У Житомирській області бізнесмени воюють за чорниці.

Жителі кількох десятків сіл обурені тим, що у розпал сезону звичні оптовики не приймають в них чорниці, у той час як невідомі молодики влаштували справжній терор, вимагаючи, щоб ягоди здавали лише їм і за цінами, нижчими за ринкові, - йдеться в сюжеті ТСН.

Селяни кажуть, що в Барановському районі діє справжнє кримінальне угруповання, яке вимагає від них продавати їм чорницю по 12 грн/кг замість 20 грн. У свою чергу місцеві оптовики, які раніше тут скуповували ягоди, кажуть, що їх тепер і близько не підпускають.

"Вдвох підійшло, один схопив за ящики і сказав: "Так, півгодини даю тобі строку, щоб тебе тут не було. Ми зараз ставимо на це місце свою точку", - розповів підприємець Володимир Вовк.

"Вони всіх залякали, вони всіх вимагали їм платити. Вони тут уже знайшли свого смотрящего, який подать буде збирати. Вони хочуть взяти весь бізнес у свої руки, всього району", - додала підприємець Ніла Радчук.



Ці двоє підприємців вже заявили у міліцію про погрози. Володимир Вовк каже, що його подвір'я обстрілювали із пневматичної зброї й закидали коктейлями Молотова. А у Ніни Радчук хтось спалив мікроавтобус.

У міліції звітують, що отримали шість заяв від постраждалих і порушили два кримінальні провадження за статтями "вимагання" та "навмисний підпал". Переконують, що навіть особи чоловіків, які погрожували підприємцям, встановили, щоправда, поки що лише збирають докази.

"Кваліфікувати зараз - чи це банда, чи це рекет - ще дуже зарано.Проводиться перевірка в рамках кримінального провадження", - заявив начальник Барановського РВ УМВС України у Житомирській області Валерій Кравчук.

У міліції запевняють, що потерпілих взяли під охорону, а оптові точки під свій контроль. Проте, хоча невідомі молодики поки що не з'являються, чорничний бізнес зупинився. Адже ці події не на жарт налякали закупівельників усього району.

"Один приймальник - і той боїться їх приймати, ховається в лісі. Бо як він продасть, візьме на рубля більше, то його ж і машину перекинуть, і скати пробивають", - зазначила збирач ягід Галина Рогощенко.

Для більшості мешканців району продаж чорниць є чи не єдиним заробітком влітку. Цей сезон прибутків їм фактично не приніс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Житомирщині через чорниці палять машини і стріляють в людей. ВІДЕО
20 липень, 2013, 10:35