Луцькому терористу Максиму Кривошу продовжили запобіжний захід

Луцькому терористу Максиму Кривошу продовжили запобіжний захід
До Луцького міськрайонного суду Волинської області надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ у Волинській області про продовження строку тримання під вартою луцького терориста Максима Кривоша.

Про це йдеться на сайті Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Його підозрюють у кримінальних правопорушеннях, передбачених: ч.2 ст.147, ч.1 ст. 258, ст. 348, ч.2 ст. 263, Кримінального кодексу України, а саме: захоплення заручників, терористичний акт, замах на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю та вибуховими пристроями.

5 листопада 2020 року слідчим суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області Андрієм Сівчуком підозрюваному продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави.

Нагадаємо, у вівторок вранці, 21 липня, надійшло повідомлення про те, що у центрі Луцька невідомий захопив автобус із заручниками, при собі має вибухівку та зброю. Пізніше стало відомо, терорист захопив автобус «Берестечко – Краснилівка», зв’язок з водієм автобуса зник після 9 години ранку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «У транспорт досі сісти не можу», – пасажирка захопленого терористом автобуса

Максим Кривош тримав заручників весь день. Спочатку після переговорів з правоохоронцями він відпустив трьох людей - вагітну жінку, жінку старшого віку та хлопця-підлітка.

Зрештою, майже о десятій годині вечора вдалося звільнити всіх 13 пасажирів автобуса.

Міністр МВС України Арсен Аваков на брифінгу після затримання повідомив, що Максим Кривош мав спільників. Одного з них затримали у Харкові.

Сам же Максим Кривош під час суду зауважив, що у нього немає спільників. Наголосив, що може пройти детектор брехні для підтвердження цієї інформації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Я ні про що не жалію», – Максим Кривош, який захопив автобус з людьми у Луцьку


Нині Кривоша підозрюють у захопленні заручників, здійсненні терористичного акту, замаху на вбивство працівника правоохоронного органу, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ст. 348 та ч. ч. 1, 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

23 липня йому обрали міру запобіжного заходу – 60 днів тримання під вартою без права внесення застави.
Довідково: Кривош Максим підозрюється у захопленні автобуса із заручниками у місті Луцьку 21 липня 2020 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не можу зрозуміти, чому не можна судити злочинця? Невже судді не мають доказів, що він тримав заручників? Які ще докази їм потрібні? Ганьба таким суддям і такій судовій системі!
Відповісти
Я не можу зрозуміти, чому цей злочинець ще в сізо? Невже не вистачає доказів, що він цілий день тримав заручників? Ганьба прокурорам, суддям та всій судовій системі!
Відповісти
Останні новини
Луцькому терористу Максиму Кривошу продовжили запобіжний захід
06 листопад, 2020, 12:00