Луцьк ледве не оголосили банкрутом, ‒ ЗМІ

Луцьк ледве не оголосили банкрутом, ‒ ЗМІ
Банки «Форум» і «Ощадбанк» погодилися на реструктуризацію боргу Луцька, - пишуть українські ЗМІ.

Йдеться про облігації серій D та E на 20 мільйонів гривень, викуплені у 2008-2009 роках двома вітчизняними банками в обласного центру, - пише Mobus.ua.

У рішенні комісії, яка займається регулювання фондового ринку, пише видання, зазначається, що кредиторам - банкам «Форум» і «Ощадбанк» - заплатили трохи більше половини суми - 7,1 мільйона гривень та 4,5 мільйона гривень.

Також у виданні стверджує, що мер Луцька Микола Романюк розповів: нині у міській скарбниці просто немає коштів, щоб розрахуватися з банками у повному обсязі.

Самі банкіри стверджують, що нові умови позики виявилися кращими, ніж раніше.

За словами гендиректора рейтингового агентства UCRA Станіслава Дубка, місто свого часу «підштовхнуло кредиторів до вимушеної реструктуризації, натякнувши, що розрахунки можуть й взагалі не відбутися».

Незважаючи на прострочення виплат, один з банків, яким нині боргує місто, зберігає оптимізм. Так, у «Форумі» заявили, що Луцьк погасить решту заборгованості до кінця 2013 року.

Варто зазначити, що для Луцька це не перший «переддефолтний» стан. Наприклад, у 2009 році він погасив у наперед обумовлений термін лише 2 мільйони гривень з десятимільйонного випуску облігацій серії A, після чого звернувся до кредиторів з проханням про реструктуризацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прошу оприлюднити скільки коштів було виплачено у вигляді відсотків за 2011-2013 роки.це була кримінальна авантюра шибанутого
Відповісти