Телетрейд: протистояння з інвесторами*

Телетрейд: протистояння з інвесторами*
Група колишніх клієнтів брокера «Телетрейд» в голос заявила, що зниклі з їх рахунків кошти були привласнені цією компанією. Вони впевнені, що «Телетрейд» привласнив їх гроші, використовуючи поєднання офшорних рахунків і внутрішнього клірингу. Таким чином, всі кошти, нібито програні клієнтами на ринку форекс, залишалися на рахунках компанії, непідзвітних національному законодавству. На сленгу фінансистів такі брокери називаються «кухнею» і, на думку експертів, мета їх існування – розорення своїх інвесторів.

Викриття «кухонних» схем силами клієнтів і співробітників «Телетрейд»




Люди, які втратили свої інвестиції в проектах «Телетрейд», зіткнулися з тим, що їм нема кому адресувати претензії. Компанія Teletrade D. J., з якої був підписав договір, розташована на острові в Карибському морі і підпорядковується законодавству держави Сент-Вінсент і Гренадини. Зрозуміло, звернення до суду – майже нездійсненна затія. У той же час техпідтримка «Телетрейд» всi втрати, аж до повного обнулення рахунку, пояснює несподіваними коливаннями цін на ринку форекс. З огляду на, що Teletrade D. J не має ліцензії жодного фінансового регулятора, швидше за все заявки клієнтів не виводяться на форекс і задовольняються зустрічними заявками самого «Телетрейд».

Ці припущення підтвердили самі співробітники «Телетрейд», що звільнилися після того як їх спробували задіяти в незаконних схемах. Інші співробітники, які зберегли анонімність, записали відеодокази махінацій і передали ініціативній групі клієнтів. Відео були продемонстровані на прес-конференціях. Організатори висловили сподівання, що правоохоронні органи звернуть увагу на заявлені факти.

«Телетрейд» продовжує свою роботу




У Росії – на батьківщині засновників «Телетрейд» – і в Казахстані, однієй з найстаріших країн присутності, дана компанія фігурує в порушених кримінальних справах за ознаками шахрайства в особливо великому розмірі. У Білорусі роботу «Телетрейд» заборонив місцевий національний регулятор, в Україні ж вона досі примудрилася не звернути на себе прямої уваги, хоча її «дочка» визнавалася в 2019 році «сумнівним проектом» на сайті Нацкомісії з цінних паперів. Таким чином, ніде з перерахованих країн «Телетрейд» в даний час не має права працювати. Однак продовжує залучати клієнтів і брати у них гроші. Постраждалі інвестори закликають не довіряти свої капітали офшорним організаціям, без ліцензії регулюючого органу.

Запис прес-конференції:




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Телетрейд: протистояння з інвесторами*
13 листопад, 2017, 15:00