У Китаї почали будувати найвищий хмарочос у світі. ФОТО

У Китаї почали будувати найвищий хмарочос у світі. ФОТО
Урочиста церемонія закладання першої цеглини хмарочоса Sky City відбулася в адміністративному центрі провінції Хунань у місті Чанша.

Нинішня вартість будівництва складає 5,2 мільярда юанів ($850 мільйонів), повідомив Чжан Юе, голова Broad Group ‒ компанії-розробника проекту, ‒ пише Gazeta.ua.

Sky City має відібрати титул найвищої будівлі світу у знаменитого дубайського хмарочоса Burj Khalifa, оскільки буде на 10 метрів вищим.

202 надземних поверхи нового китайського хмарочоса вмістять офіси різних компаній, готельні номери, школу, лікарню, магазини, ресторани, спортивні зали, а також квартири, розраховані на проживання 30 тисяч жителів або чотирьох тисяч сімей. Будівля також матиме шість підземних поверхів.

Крім того, на вежі запланована гігантська «вертикальна ферма», яка зможе забезпечити роботою та їжею тисячі осіб, що позбавить мешканців «Небесного міста» від необхідності куди-небудь їхати і стояти у заторах.

Спочатку забудовник планував звести Sky City з інноваційною модульною технологією всього за три місяці ‒ і він міг бути готовий вже у березні 2013 року. Але, оскільки його узгодження затягнулося, будівництво починається тільки зараз, а терміни дещо розтягнуті. Але все-таки це буде рекордна швидкість зведення для такого гіганта. Зазначимо, що зараз у Китаї і без Sky City є чотири з девʼяти найвищих хмарочосів у світі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Китаї почали будувати найвищий хмарочос у світі. ФОТО
22 липень, 2013, 13:10