У селі на Волині пенсіонерка проголосувала за межами кабінки

У селі на Волині пенсіонерка проголосувала за межами кабінки
Під час повторного голосування з виборів Луцького міського голови на дільниці у селі Сапогове виборець проголосувала за межами кабінки.

Жінка похилого віку після отримання бюлетеня підійшла до скриньок та, поклавши бюлетень на одну з них, зібралася ставити позначку, - інформує пресслужба ОПОРИ.

Спостерігач ОПОРИ звернув її увагу, що волевиявлення слід здійснювати у кабінці. Однак пенсіонерка зазначила, що їй там видно, а тут – «видніше».

Відтак, вона зробила позначку та кинула бюлетень у скриньку.

Зауважимо, що відповідно до частини 5 статті 248 Виборчого Кодексу України виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб. Виборець, який внаслідок порушення здоров'я (у зв'язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров'я, віком) не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, довіреної особи кандидата, уповноваженої особи організації партії, офіційного спостерігача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трагедії в її вчинку нема ніякої.Кого виберуть головою,Луцьк всерівно приречений.
Відповісти
Подія варта уваги CNN , BBC, Euronews.....
Відповісти
Йой, людоньки ! Отож то жінка біди наробила ! Та ті проблєми Трампа з Байденом на фоні сапоговської надзвичайної ситуації просто блякнуть ! То ж тре такому стати - волинянка проголосувала біля скрині ! Зпозорилась на всьо село і тепер сорому не оббереться, а мо ше й в марштутку, шо іде до Луцька не впустять . Та й Америка точно засміє !
Відповісти