У «Свободі» проти приїзду Путіна в Україну

У «Свободі» проти приїзду Путіна в Україну
Президент Російської Федерації Володимир Путін та глава Московської церкви Кіріл Гундяєв є зайвими гостями під час святкування в Україні 1025-річчя хрещення Русі, ‒ заявляє нардеп-свободівець Анатолій Вітів.

Про це він заявив, коментуючи наміри президента Росії приїхати 27 липня у Київ на заходи з відзначення хрещення Русі, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

«Я не розумію чому Путін і Кіріл їдуть в Україну на чуже свято. У той час, коли київський князь Володимир хрестив Русь, на території нинішньої Москви бродили ведмеді. Москва має таке ж відношення до хрещення Русі, як і до будівництва Великої Китайської стіни. Тому ні про яку спільну духовну спадщину українського і російського народів не може йти мови», ‒ зазначив Вітів.

«Я хотів би нагадати Владіміру Путіну та патріарху Кірілу, що Москва була заснована навіть не Юрієм Долгоруким у 1147 році. Це міф імперського агітпрому, який не підтверджується історичними фактами. Москва як поселення була заснована 1272 року з наказу хана. Цього ж року був проведений третій перепис населення Золотої Орди. При першому переписі (1237-1238 pоках) і другому (1254-1259 pоках) поселення Москва не згадується, отже, його не існувало. Московія ж, як князівство, виникла в 1277 році за наказом татаро-монгольського хана Менгу-Тімура і була звичайним улусом Золотої Орди. Та і московські митрополити отримували саме від ханів ярлики на кафедру і привілеї», ‒ додав нардеп.

«Московія є прямою спадкоємницею Золотої Орди ‒ держави Чинґізидів. «Хрещеними батьками» московської державності була не Русь і не словʼяни, а татаро-монголи. Вважаю, що московським правителям варто подолати в собі зайві комплекси, не красти чужу історію та не соромитися цієї історичної правди», ‒ наголосив Анатолій Вітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
про патріарха міліардера.http://www.youtube.com/watch?v=zIsHeJwpl7c&feature=related
Відповісти
Вітіва забули спитати кого запрошувати,а кого ні:)
Відповісти
для яни про її уподобання.http://www.youtube.com/watch?v=kgGLo4sLX20&feature=related
Відповісти
тебе точно забули спитати
Відповісти
Когда Русь крестили,предки свободовцев на смереке сидиле и в шкуры одевались.При чём вообще униатское,в схроне зачатое быдло и Украина?
Відповісти
від андрія кураєва .про західну Україну.погляд РПЦ.http://votorsal.com.ua/video/1Z7izw8JLLg/ae-kae-aaa-kaa/
Відповісти
РПЦ.андрій кураєв розказує прихожанам чому Україна -малоросія. м.донецьк.http://www.youtube.com/watch?v=pw_1Z_GzYDQ
Відповісти
Я не сторонник Путина и Гундяева, но им абсолютно пифигу, что там бормочет Витив.
Відповісти
Я не фанат Вітіва, але йому абсолютно пифигу, що там бурмоче VSC.
Відповісти
Якщо далі слідувати логиці Вітіва, то йому теж нема чого робити на Волині, бо Володимир-Волинський і Луцьк засновано раніше чим Львів і Тернопіль(точно не пам'ятаю звідки родом Вітів), але точно не з Волині! Як під себе викручує історію, спочатку хоча б вищу освіту здобудь а потім розміркувуй про Золоту Орду!І тут не так, вже не знають куди ще влізти своїм носом!ДУРНІ!!!
Відповісти
А яка різниця має він вищу освіту чи ні, аби людина була хороша,а про це свідчать його вчинки.Багато наших нардепів "здобули", тобто купили не одну вищу освіту, але коли в голові солома, то та вища їхня освіта до одного місця...
Відповісти
зараз всі з вищими.75% одержують вищу освіту.25% можуть без підказок та поводирів прожити..в багатьох людей життя так склалось що не до вишу було..не цвів та пахнув той ссср..але й дипломами тоді слабше приторговували..а так гордитись тим що є освіта та жити десь в іншому вимирі суспільному то дуже по полішуцьки..в ввас губернатор проффесор та сам той тоже проффесор і т.д..а ректори які проффесори..то друга тема...
Відповісти
Вітів мабуть не святкував день народження свого діда і батьків,бо по його логіці його тоді ще не було.
Відповісти
"Верим, что с присущими Вам твердостью и неуклонной решительностью, основанными на горячей вере в Бога, Вы последовательно довершите и новое благое начинание, также инициированное Вами – построение Евразийского Союза".- митрополит одеській та ізмаїльський Агафангел.письмо вітання Путіну.http://gazeta.ua/ru/articles/life/_odesskij-mitropolit-agafangel-poblagodaril-putina-za-tamozhennyj-i-evrazijskij-s/459787
Відповісти
Останні новини
У «Свободі» проти приїзду Путіна в Україну
22 липень, 2013, 14:06